Vijf todo’s na de bevalling

Nu de datum van mijn bevalling dichterbij komt, begint het toch te kriebelen. Ik had me voorgenomen om heel hard te genieten van deze (waarschijnlijk laatste) zwangerschap. Maar jammer genoeg heb ik last van heel wat zwangerschapskwaaltjes. Ik ga jullie de details besparen, maar het zorgt er wel voor dat iets minder geniet. Klagen ga ik zeker niet doen, maar aftellen toch wel! Oh wat kijk ik er naar uit om dat kleine wondertje in mijn armen te houden. Er zijn wel meer dingen waar ik naar uit kijk. Daarom dit lijstje met vijf dingen die ik eerst zal doen na mijn bevalling:

#1 Ruiken aan mijn baby

Ze zeggen dat alle baby’s lekker ruiken, maar die van jezelf ruikt toch altijd het beste! En dan bedoel ik niet de geur van die typische babyproductjes, maar de lijfgeur van je baby zelf. Een heerlijke geur die je als mama nooit vergeet.

#2 Bellen met mijn mama

Na negen maanden wachten, ben je zo blij dat je baby er is en wil je dat aan de hele wereld laten weten! Maar de eerste die ik altijd bel, is mijn eigen moeder. Ook zij weet het geslacht of de naam nog niet en is reuzebenieuwd! Ik neem haar tijdens de zwangerschap ook altijd één keer mee naar de gynaecoloog en dat vindt ze super!

#3 Smos preparé eten met een glaasje cava

Tijdens de zwangerschap ben je redelijk beperkt in wat je eet en drinkt. De regeltjes hierrond zijn soms nogal vaag en worden ook altijd maar strenger. Maar natuurlijk wil je als mama het beste voor je baby en hou je je maar braaf aan al die onthoudingen. Eenmaal de baby eruit is, zal ik mij dan ook eens goed laten gaan in al die verboden vruchten: preparé, tiramisu, chocomousse, gerookte zalm en natuurlijk… een glaasje cava!

#4 De hele nacht vol ongeloof naar mijn baby kijken

Dat zo’n minimensje negen maanden heeft gegroeid in je buik, kan je wel een wonder noemen! En als die baby dan voor het eerst naast je ligt te slapen, kan je dat maar moeilijk geloven en kan je er uren naar blijven kijken.

#5 De baby voorstellen aan de grote zussen

Ook de grote zussen tellen zwaar af naar de geboorte van hun kleine broer/zus. Ik kijk dan ook enorm uit naar het moment dat ze voor het eerst zullen kennismaken met de baby. En natuurlijk zullen er op zijn minst 100 foto’s genomen worden van dat eerste gezinsmoment 😉