Hoe stel je een tweedehands babyuitzet samen?

Zo vind je de leukste tweedehandsspullen voor je baby

Een wiegje, activity center, wandelwagen of rompertjes… ouders gebruiken ze vaak maar voor een korte periode. Waarom zou je alles nieuw kopen als je het vaak ook kan lenen van vrienden of tweedehands voor een fractie van de prijs op de kop kan tikken? Met deze tips vind je in geen tijd de leukste tweedehandsspullen voor je baby:

 

Installeer een automatische zoekopdracht op zoekertjessites

Zelf maak ik veel gebruik van Matchmail op 2dehands.be. Je geeft één keer in wat je zoekt – bijvoorbeeld een kinderstoel te koop binnen een straal van 10 kilometer rond Antwerpen –  en 2dehands.be houdt je automatisch op de hoogte. Wanneer je ‘s ochtends je mailbox opent, krijg je alle zoekertjes die voldoen aan jouw voorwaarden netjes opgesomd in één e-mail.

 

Ga snuisteren op tweedehandsbeurzen en rommelmarkten

De Gezinsbond organiseert overal in het land tweedehandsbeurzen. Particulieren verkopen er  babykleren en andere kinderspullen die ze niet meer nodig hebben. Met wat geluk vind je er wel de speelmat of het babybadje dat nog in je uitzet ontbrak. De Gezinsbond-website  toont waar en wanneer er een tweedehansbeurs in jouw buurt plaatsvindt. Ook rommelmarkten zijn een schatkamer voor kleertjes, slaapzakken en babyspeelgoed.

 

Organiseer een speelgoed- of klerenruil met je vriendinnen

Het concept is even simpel als gezellig: kom samen met vriendinnen, collega’s of familieleden en neem allemaal babyspullen mee die je niet meer nodig hebt. Misschien kan je vriendin een babytrui van jouw spruit gebruiken en ontdek jij tussen alle spullen een tof voorleesboek. Met een fles bubbels en een taartje erbij kan het alleen maar extra gezellig worden. Wat overblijft kan je eventueel schenken aan de lokale Kringwinkel of een ander goed doel.

Meer weten over duurzame aankopen voor je baby? Surf naar www.myfairbaby.be

Partner Content