Mijn kind kan geen afscheid nemen zonder te huilen. Hoe los ik dat op?

afscheid nemen
©GettyImages
Een kind opvoeden is boeiend, maar het gaat niet altijd vanzelf. Iedere ouder heeft weleens nood aan raad. Zit je met een prangende opvoedvraag? Dan stellen wij ze voor jou aan opvoedingsdeskundige en Libelle Mama-experte Ilse De Block.

DEZE MAAND BEANTWOORDT ILSE DE VRAAG VAN MAMA NINA:

“Mijn zoontje van drie en een half is een actieve vrolijke jongen met een rijke fantasie, die, op een paar eet-discussies na, over weinig moeilijk doet. Een écht droomkind dus! Het enige probleem — waar ik het erg moeilijk mee heb — is dat hij geen afscheid van ons kan nemen. Van zodra hij merkt dat we weg moeten, barst hij in tranen uit. Zowel aan de schoolpoort als bij de grootouders. Het probleem is zelfs zo groot dat hij niet bij vriendjes wil gaan spelen. 

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

ZIT JIJ OOK MET EEN OPVOEDVRAAG?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Met dank aan:

Ilse De Block van De Opvoedingslijn, een initiatief van vzw De Keerkring – centrum voor opvoedingsondersteuning in Vlaanderen.

Nog meer tips van Ilse:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!