“Mijn peuter heeft een verschrikkelijk ochtendhumeur. Hoe los ik dat op?”

ochtendhumeur
GettyImages
Een kind opvoeden is boeiend, maar het gaat niet altijd vanzelf. Iedere ouder heeft dus weleens nood aan raad. Zit je met een prangende opvoedvraag? Dan leggen wij ze voor aan opvoedingsdeskundige en Libelle Mama-experte Ilse De Block.

DEZE MAAND BEANTWOORDT ILSE DE VRAAG VAN MAMA LINDE:

“Wanneer mijn peuter net wakker is, doen we samen zijn kleertjes aan en gaat het er altijd vrolijk aan toe. Maar van zodra we beneden zijn en de eettafel bereikt hebben, begint hij plots te schreeuwen en te huilen. Zelfs wanneer hij zijn favoriete kost voorgeschoteld krijgt. Het duurt soms meer dan dertig minuten eer hij weer kalmeert. Kunnen we hier spreken van ochtendhumeur? Of heeft het iets te maken met het ontbijt? Hoe pakken we dit het best aan?”

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

ZIT JIJ OOK MET EEN OPVOEDVRAAG?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze voor aan onze expert.

Met dank aan:

Ilse De Block van De Opvoedingslijn, een initiatief van vzw De Keerkring – centrum voor opvoedingsondersteuning in Vlaanderen.

Nog meer tips van Ilse:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!