Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kun je je vagina ‘herstellen’ na de bevalling?

Na de bevalling kunnen vrouwen last krijgen van verschillende uro-vaginale problemen zoals incontinentie, droogte, branderig gevoel … Veel vrouwen durven deze problemen niet te bespreken met hun arts, terwijl deze problemen makkelijk verholpen kunnen worden. Geneesheerspecialist en dermatoloog Ingrid van Riet verklaart alvast deze behandeling.

Wat is Intimalase?

Intimalase is een pijnloze en minimaal invasieve laserbehandeling specifiek voor de vagina. Deze behandeling verjongt en/of herstelt de vagina zodat ongemakken als incontinentie, droogte, branderig gevoel … weer verdwijnen.

Hoe werkt het?

De laser werkt zachtjes in op het slijmvlies in de vagina: hierdoor wordt de productie van collageen gestimuleerd waardoor de vaginawand en de slijmvliesbalans zich herstellen én het vaginale kanaal haar oorspronkelijke spanning terugvindt.

Wat is het resultaat?

Vaginale problemen zoals incontinentie, droogte, branderig gevoel … verminderen na de behandeling. Lastige jeuk, irritatie en pijn tijdens het vrijen zijn met deze behandeling ook verleden tijd. Niet alleen worden de problemen verholpen, ook het seksueel genot wordt dus verbeterd.

Voor- en nadelen?

De behandeling is pijnloos én er is geen verdoving nodig. Na de behandeling kun je meteen huiswaarts keren en je geplande activiteiten verder zetten. Na een behandeling kan je eventueel een beetje last hebben van licht bruin verlies, vergelijkbaar met wat kan voorkomen bij een bezoek aan de gynaecoloog na een behandeling.

Meer info?

Voor meer info en een persoonlijke consultatie kun je terecht bij: www.carpe.be.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!