Haar kleuren tijdens de zwangerschap: ja of nee?

Er zijn gynaecologen die zeggen dat je je haar wel mag kleuren tijdens je zwangerschap en er zijn er die zeggen van niet. Het gebruik van producten met amoniak is af te raden, maar niet echt verboden. Wat ik mijn Clientology- klanten altijd aanraad, is het haar te kleuren met biologische of plantaardige producten. Zeker tijdens de zwangerschap.

Biologisch kleuren = geen amoniak

De voordelen van biologisch kleuren zijn ten eerste dat deze producten geen amoniak bevatten. Er kan dus geen amoniak op de huid komen want dat is slecht voor het bloed. Daarnaast komen er ook geen giftige stoffen vrij die je kan inademen. Als je je haar wil ontkleuren, kan dat tegenwoordig ook op een biologische manier. Een biologische haarkleuring die ik aanraad is Colorinsider van het merk Matrix. Qua prijs is het verschil tussen biologische of gewone haarkleuringen niet zo groot.

Kleuren met plantenextracten

Het grote voordeel van plantaardig kleuren is dat je enkel met plantenextracten werkt. Plantaardige kleuringen zijn op basis van bijvoorbeeld planten, kruiden en henna. Deze manier van kleuren is dus nóg gezonder dan biologisch kleuren. De kleuring maakt een soort schild rond je haar en trekt dus niet in het haar zelf. Daarbij komt dat je geen totale grijsdekking kan verkrijgen, maar grijze haren worden wel mooi verdoezelt. Daarnaast kan je met plantaardige kleuringen enkel je haar verdonkeren of toon op toon kleuren. Een merk dat ik aanraad is EOS van Wella. Plantaardig kleuren is wel iets duurder dan gewone haarkleuringen met amoniak.

Gewone kleuringen met amoniak

Als je toch liever de gewone haarkleuringen gebruikt, met amoniak, dan is een balayage nog een andere mogelijkheid. Hierbij komt de haarkleuring niet in contact met je hoofdhuid omdat het enkel wordt aangebracht op de lengtes van je haar.

Of je je haar nu zelf wil kleuren tijdens je zwangerschap of laat kleuren bij de kapper, zorg altijd dat het product niet in aanraking kan komen met de huid of je geen chemische stoffen inademt. Je kan altijd informeren bij je kapsalon of ze plantaardige of biologische kleuringen in huis hebben.

Je haar in topvorm na de bevalling? Klik hier voor de beste tips!

Partner Content