Slaaptips van de expert: mijn peuter heeft ‘s nachts nog altijd een flesje nodig

peuter dromen
Getty Images
Te weinig slaap: het moet een van de meest besproken onderwerpen zijn onder mama’s. Want de redenen waarom kinderen, van piepklein tot iets groter, ons ’s nachts uit onze slaap houden, zijn talrijk. Omdat die gebroken nachten best wel een impact hebben, beantwoordt kinderslaapcoach Karen Claes elke maand een vraag van een lezeres.

Deze week beantwoordt Karen de vraag van mama Marieke

“Mijn dochter van twee gaat vlot in bed, maar rond 22.30 uur (als we geluk hebben) of soms ook na middernacht wordt ze vaak wakker. Ze droomt dan, denk ik, want ze roept dingen in haar slaap. Helaas moeten we er meestal uit om haar te troosten met een flesje.

Kan ik iets aanpassen aan haar avondritueel en/of aan haar dagroutine om dat dromen te laten minderen? Hoort dat dromen bij die leeftijd en gaat het over? Of zou het iets anders kunnen betekenen?”

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Heb je een vraag voor de slaapcoach?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Nog meer slaapadvies?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

<script>