Slaaptips van de expert: co-sleeping, do of don’t?

co-sleeping
getty images
Te weinig slaap: het moet een van de meest besproken onderwerpen zijn onder mama’s. Want de redenen waarom kinderen, van piepklein tot iets groter, ons ’s nachts uit onze slaap houden, zijn talrijk. Omdat die gebroken nachten best wel een impact hebben, ging Libelle Mama met kinderslaapcoach Karen Claes in zee. Elke maand beantwoordt ze een vraag van een lezeres. Deze maand: co-sleeping, do of don't?

“Neem ik mijn kindje mee bij me op de kamer? En hoelang dan? Vanaf wanneer ligt hij best in zijn eigen kamertje? En mag ik hem bij me in bed nemen? Of is dat niet veilig?”

Karen: “Allemaal vragen waar geen eenduidig antwoord op bestaat. Elk kind is anders, elk gezin is anders en elke situatie is anders. Maar ik overloop wel graag de richtlijnen die Kind en Gezin hanteert, hoe het er in de praktijk vaak aan toe gaat en hoe je de overstap maakt van co-sleeping naar een eigen kamertje voor je kleintje.”

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Kun je nog tips gebruiken over de nachtrust van je kind(eren)?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer slaapadvies?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!