Slaaptips van de expert: Hoe werkt slaapcoaching?

slaapcoaching
getty images
Te weinig slaap: het moet een van de meest besproken onderwerpen zijn onder mama’s. Want de redenen waarom kinderen, van piepklein tot iets groter, ons ’s nachts uit onze slaap houden, zijn talrijk. Omdat die gebroken nachten best wel een impact hebben, ging Libelle Mama met kinderslaapcoach Karen Claes in zee. Elke maand beantwoordt ze een vraag van een lezeres. Deze maand: Hoe werkt slaapcoaching?

Er bestaat geen wonderoplossing

Jullie overspoelen ons met vragen over slaapadvies voor jullie kroost. En daar zijn wij heel blij mee. Een vraag die heel vaak terugkomt, is deze:

Hoe leer ik mijn kindje om zelf (weer) in slaap te vallen en niet bij ons in bed, op de arm of wanneer er iemand dichtbij is.

Slaapcoach Karen: “Jammer genoeg bestaat hier geen eenduidig antwoord op. Sterker nog, ik kan zelfs geen reeks tips geven die in één artikel gevat kunnen worden en waar iedereen iets aan heeft. Wanneer ik ouders in mijn praktijk begeleid om hier rond te werken, vraag ik hen bijvoorbeeld om vooraf een heel uitgebreide vragenlijst in te vullen. Er zijn immers zoveel factoren die meespelen en elk kind, maar ook elk gezin, is anders.”

“Ik leg jullie wél heel graag uit hoe slaapcoaching werkt, welke verschillende methodes er zijn en waar ik zelf het meest in geloof.”

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Kun je nog tips gebruiken over de nachtrust van je kind(eren)?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer slaapadvies?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!