Slaaptips van de expert voor té vroege ochtenden

te vroeg wakker
getty images
Te weinig slaap: het moet een van de meest besproken onderwerpen zijn onder mama’s. Want de redenen waarom kinderen, van piepklein tot iets groter, ons ’s nachts uit onze slaap houden, zijn talrijk. Omdat die gebroken nachten best wel een impact hebben, ging Libelle Mama met kinderslaapcoach Karen Claes in zee. Elke maand beantwoordt ze een vraag van een lezeres. Deze maand: Help, mijn kind is elke ochtend veel te vroeg wakker!

Help, mijn kind is te vroeg wakker!

Wat is té vroeg wakker?

Eerst en vooral? Is je kindje wel echt te vroeg wakker? Want hoe vroeg het voor jou ook lijkt, het is voor jonge kindjes heel normaal om tussen 6 uur en 6.30 uur wakker te worden? Wordt je kindje vóór 6u ’s ochtends wakker en is het helemaal klaar om de dag te starten en op geen enkele manier terug in slaap te krijgen? Dan is het echt te vroeg wakker. 

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Kun je nog tips gebruiken over de nachtrust van je kind(eren)?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer slaapadvies?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!