Slaaptips van de expert: Zo bouw je die nachtvoedingen af

nachtvoedngen afbouwen
getty images
Te weinig slaap: het moet een van de meest besproken onderwerpen zijn onder mama’s. Want de redenen waarom kinderen, van piepklein tot iets groter, ons ’s nachts uit onze slaap houden, zijn talrijk. Omdat die gebroken nachten best wel een impact hebben, ging Libelle Mama met kinderslaapcoach Karen Claes in zee. Elke maand beantwoordt ze een vraag van een lezeres. Deze maand: Hoe bouw ik die nachtvoedingen af?

Vanaf wanneer heeft een kindje geen nachtvoedingen meer nodig? 

Karen: “Er bestaat niet zoiets als dé leeftijd waarop kindjes geen nachtvoeding meer nodig hebben. Dat moment is voor elk kind anders. Voor wie toch graag een richtlijn heeft: tot 6 maanden zijn meerdere nachtvoedingen heel normaal. De meeste baby’s hebben vanaf 6 maanden niet meer dan 1 nachtvoeding nodig. Vanaf 9 maanden kunnen de meeste baby’s zonder een nachtvoeding. Vanaf deze leeftijd zijn nachtvoedingen meestal meer een gewoonte dan een behoefte.

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Kun je nog tips gebruiken over de nachtrust van je kind(eren)?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer slaapadvies?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!