Slaaptips van de expert: Zo zorg je voor een vlotte overgang naar het winteruur

winteruur
GettyImages
Te weinig slaap: het moet een van de meest besproken onderwerpen zijn onder mama’s. Want de redenen waarom kinderen, van piepklein tot iets groter, ons ’s nachts uit onze slaap houden, zijn talrijk. Omdat die gebroken nachten best wel een impact hebben, ging Libelle Mama met kinderslaapcoach Karen Claes in zee. Elke maand beantwoordt ze een vraag van een lezeres. Deze maand: Hoe zorg ik voor een vlotte overgang naar het winteruur?

Karen geeft tips voor een vlotte overgang naar het winteruur

Het winteruur is er weer! In de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober gaat de klok één uur achteruit, van 3u naar 2u. Dat wil zeggen: één uur extra slapen … maar om daar volop van te kunnen genieten als je kleine kinderen hebt, is het aan te raden de overgang naar het winteruur voor te bereiden. Het verzetten van de klok — al is het maar een uur — kan het ritme van je kind aardig in de war schoppen.

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Kun je nog tips gebruiken over de nachtrust van je kind(eren)?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Nog meer slaapadvies?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!