Vroedvrouw en geboorte-expert Rosanne Van Dyck

Geboorte-expert Rosanne Van Dyck is zelfstandige vroedvrouw, draagconsulente en docente zwangerschapsyoga bij De Geboortepraktijk. Samen met haar collega-vroedvrouwen Leentje Van Dijck en Nathalie Baeyens begeleidt ze koppels er op een zo persoonlijk mogelijke manier bij hun zwangerschap en bevalling. “Van bevallen weer het natuurlijke en waardevolle proces maken dat het altijd geweest is, dat is het doel.”

Een voorliefde voor ‘zorgen’ kreeg Rosanne met de paplepel mee: “Als oudste in een gezin met vijf kinderen werd ik al snel betrokken bij de verzorging van mijn broers en zus. Toen ik als klein meisje bij de geboorte van één van mijn zusjes van de vroedvrouw de navelstreng mocht doorknippen, begonnen mijn kriebels al. Het was echter pas na de geboorte van Marie, mijn sterrenkindje, dat het me echt duidelijk werd: ik moest en zou vroedvrouw worden.”

Tijdens verschillende stages in Afrika, Nederland en op het piepkleine eilandje Bonaire, botste Rosanne op een ander perspectief op zwanger zijn en bevallen: “Hier heb ik het vertrouwen gekregen dat vrouwen in staat zijn om te bevallen op eigen kracht”. Dat perspectief doorgeven aan koppels hier bij ons en tijd maken voor de kersverse ouders om samen mee te schrijven aan hun eigen en unieke verhaal, dat is de levensmissie van Rosanne geworden.

Vroedvrouw en geboorte-expert Rosanne Van Dyck

Meer artikelen over Vroedvrouw en geboorte-expert Rosanne Van Dyck