Relatietips van onze expert: ‘We willen voor het eerst seks na de bevalling, maar zijn bang”

seks-na-bevalling
Beeld: Getty.
Dat een kind je leven grondig verandert, is geen geheim. Maar ook op de relatie met je partner en jezelf heeft een baby een serieuze impact. Om je relatie en seksleven leuk te houden én om voldoende tijd voor jezelf te nemen, beantwoordt relatietherapeute Vanessa Muyldermans jouw vragen. Vandaag: voor het eerst seks na de bevalling, hoe pak je dat het best aan?

Deze week beantwoordt Vanessa de vraag van mama Elke

Elke: “Ons dochtertje is nu ongeveer zes weken oud. We zijn dolgelukkig met haar, maar hebben minder tijd voor elkaar dan anders. Toch willen we de intimiteit bewaren. We lazen dat zes weken na de geboorte een goed moment is om de draad van ons seksleven terug op te pikken. Alleen ben ik best bang voor pijn. Bovendien voel ik mij niet zo zeker meer in mijn vel, door mijn borstvoeding lek ik soms en mijn buik is helemaal nog niet verdwenen. Mijn partner benadrukt dat hij me nog even graag ziet, en zin heeft in mij. Hij vindt het vooral eng om mij pijn te doen. Heb jij tips om onze eerste keer seks na de bevalling goed aan te pakken? 

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

HEB JE EEN VRAAG VOOR VANESSA?

Wil je graag iets weten over seks, relaties, je liefdesleven of de relatie met je lichaam? Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag via info@libellemama.be, dan leggen wij ze aan onze expert voor.

NOG MEER ADVIES OVER SEKS EN RELATIES?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!