zelfzorg-expert Romina

zelfzorg-expert Romina Rys

Romina Rys, is de oprichtster van Therapiepraktijk ICI. Ze studeerde af als erkend klinisch psychologe en volgde later de therapieopleiding ‘Postgraduaat Cliëntgerichte Psychotherapie’, beide aan de KU Leuven.

Romina omschrijft zichzelf als enthousiast, sportief, muzikaal en een echte gezelligheidsaddict. Al is ze van alles een paar gradaties minder sinds ze de mama werd van haar zoontjes Rune (2017) en Aren  (2018). Want hé, dat mama zijn, het vraagt nogal wat energie, toch?
Romina is heel gelukkig getrouwd met de liefste man met wie ze graag verre reizen maakt. Al gaan ze op dit moment vooral samen op een persoonlijke ontdekkingstocht door de wildernis van het ouderschap.

De komst van haar eerste zoontje Rune bracht bij Romina wel wat vragen naar boven zoals: ‘Wat doet mama worden met mij?’ en ‘Wat doet het met anderen?’ en ‘Waarom wordt er zo weinig openlijk over gesproken, over die zoektocht die elke ouder maakt?’. ‘Waarom willen we allemaal zo graag voldoen aan dat ‘alleen-op-een-roze-wolk-ben-je-goed-bezig’-dingetje?

En ook de komst van haar tweede zoontje Aren maakte wel wat los. ‘Hoe kan ik een evenwicht vinden in het leven met twee kids én een eigen praktijk?’ en ‘Hoe vind ik mezelf terug en ontwikkel ik mijn eigen persoon verder, nu ik ook mama ben?’

Deze bewuste, maar intense vragen, brachten haar niet enkel dichter bij zichzelf, ze leerden haar ook veel over anderen. Haar interesse in het welzijn van anderen, haar werk als psychotherapeut én haar eigen emotionele periode mondden allemaal samen uit in de workshops Mamaplan.

Lees hier al haar prachtige adviezen op de struggles van andere mama’s, stuur je eigen vraag of twijfel in en volg haar op Instagram romina.ici of Facebook Therapiepraktijk ICI.

zelfzorg-expert Romina