Eerste hulp bij mama-twijfels: Ben ik gewoon moe of loop ik tegen een burn-out aan?

getty images
Mama zijn: het is een van de belangrijkste én moeilijkste jobs in het leven. We gaan er allemaal voor, met vallen en opstaan. En vragen ons voortdurend af of we het wel goed doen. En dat is natuurlijk het geval, al zijn we daar zelf misschien niet altijd helemaal van overtuigd. Elke maand leggen we een van jullie vragen of twijfels rond het mama-zijn voor aan onze welzijnsexperte Romina. Deze maand beantwoordt Romina de mama-twijfels van lezeres Sarah.

Lezeres Sarah: “Ik ben een mama van twee jonge kindjes. Mijn zoontje is net drie geworden, mijn dochtertje is 1,5 jaar. En wat ik me afvraag is: hoe komt het dat ik zo weinig energie heb? Natuurlijk is het leven nu even heel pittig en vermoeiend. De zorg voor mijn twee kindjes vraagt heel veel van me. En mijn nachten zijn kort en onderbroken. Dus dan is het normaal dat ik moe ben? Of zou ik me niet zo lusteloos mogen voelen? Hoe herken ik het verschil tussen een vermoeide mama zijn en misschien wel tegen een burn-out aanlopen?”

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Zit jij ook met een vraag of twijfel rond het mama-zijn?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze voor aan onze expert.

Met dank aan Romina Rys. Meer info over haar mamaplan? Kijk op  www.therapiepraktijk-ici.com en volg Romina op Instagram: mamaplan.ici

ZEKER OOK LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!