Eerste hulp bij mama-twijfels: hoe bereid ik me voor op de eerste werkdag na mijn moederschapsrust?

Getty Images
Mama zijn: het is een van de belangrijkste én moeilijkste jobs in het leven. We gaan er allemaal voor, met vallen en opstaan. En vragen ons voortdurend af of we het wel goed doen. En dat is natuurlijk het geval, al zijn we daar zelf misschien niet altijd helemaal van overtuigd. Elke maand leggen we een van jullie vragen of twijfels rond het mama-zijn voor aan onze welzijnsexperte Romina. Deze maand beantwoordt Romina de mama-twijfels van lezeres Inge.

Lezeres Inge: “Mijn moederschapsrust loopt bijna ten einde en binnen drie weken zet ik mijn zoontje voor het eerst af in de kinderopvang. Daar zal hij vier dagen per week verblijven. En hoewel ik ook wel zin heb om weer wat meer tijd voor mezelf te hebben en weer aan de slag te gaan, heb ik het er toch vooral moeilijk mee. Het idee dat er binnenkort een einde aan een hoofdstuk komt, maakt me heel verdrietig. En ik kijk er ook tegenop om mijn zoontje hele dagen bij iemand anders achter te laten en hen de zorg over hem toe te vertrouwen. Hoe ga ik hier mee om? Hoe bereid ik me voor op wat komt?

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Zit jij ook met een vraag of twijfel rond het mama-zijn?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze voor aan onze expert.

Met dank aan Romina Rys. Meer info over haar mamaplan? Kijk op  www.therapiepraktijk-ici.com en volg Romina op Instagram: mamaplan.ici

ZEKER OOK LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!