Eerste hulp bij mama-twijfels: Hoe kan ik me minder schuldig voelen?

mama twijfels
getty images
Mama zijn: het is een van de belangrijkste én moeilijkste jobs in het leven. We gaan er allemaal voor, met vallen en opstaan. En we vragen ons voortdurend af of we het wel goed doen. En dat is natuurlijk het geval, al zijn we daar zelf misschien niet altijd helemaal van overtuigd. Elke maand leggen we een van jullie vragen of twijfels rond het mama-zijn voor aan onze welzijnsexperte Romina. Deze maand beantwoordt Romina de mama-twijfels van lezeres Lore.

Lezeres Lore: “Het overkomt me zo vaak: twee andere mama’s die eindeloos praten over de boeken die hun kinderen zo graag lezen. En ik die denk: ‘Oei, die boeken ken ik niet, maar die zou mijn dochter allicht ook fijn vinden. Ik ga te weinig op onderzoek naar toffe boeken.’

Of we zijn met een ander gezin op vakantie, en zij hebben allerlei leuke slimme hebbedingen voor in de auto en voor in de tent. En onze kinderen kijken onze ogen uit. ‘Waarom hebben wij niet zo’n leuke spullen, mama?’ “Euh,… omdat ik het al heel wat vond om met voldoende kleren en alle tentstokken hier te geraken…’ Het raakt me elke keer weer en doet me elke keer weer twijfelen of ik wel met genoeg aandacht moeder ben …”

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Zit jij ook met een vraag of twijfel rond het mama-zijn?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze voor aan onze expert.

Met dank aan Romina Rys. Meer info over haar mamaplan? Kijk op  www.therapiepraktijk-ici.com en volg Romina op Instagram: mamaplan.ici

ZEKER OOK LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!