Eerste hulp bij mama-twijfels: hoe verdeel ik de aandacht tussen mijn twee kinderen?

mama twijfels
getty images
Mama zijn: het is een van de belangrijkste én moeilijkste jobs in het leven. We gaan er allemaal voor, met vallen en opstaan. En vragen ons voortdurend af of we het wel goed doen. En dat is natuurlijk het geval, al zijn we daar zelf misschien niet altijd helemaal van overtuigd. Elke maand leggen we een van jullie vragen of twijfels rond het mama-zijn voor aan onze welzijnsexperte Romina. Deze maand beantwoordt Romina de mama-twijfels van lezeres Ann.

lezeres Ann: “Mijn kinderen wedijveren voortdurend om mijn aandacht, kussen en knuffels. Dat is zo vermoeiend. En ik moet me soms ook echt boos maken. Maar me boos maken omwille van de affectie die ze willen, voelt echt niet goed. Hoe ga ik hiermee om?”

Ann: “Ik vind het zo moeilijk om mijn aandacht te (ver)delen tussen de kinderen. Onze kinderen maken ruzie om wie het meeste kusjes kreeg en wie de langste knuffel. ‘s Ochtends is het al een hele strijd over wie naast mij aan de tafel mag zitten. ik probeer dan af te wisselen, maar de oudste is dan inventief genoeg om zijn bord te verzetten, zodat hij toch naast mij kan zitten.

s Avonds hebben ze hetzelfde ritueel. Ze krijgen allebei een kus en knuffel als ze slapengaan, maar dan roept de jongste me nog om iets te zeggen en knuffelt en kust ze me er weer op los. Of er is een discussie over wie op mijn schoot mag en altijd iemand met een pruillip. Ik voel me dan ook schuldig tegenover mijn zoon. Als ik probeer om hen allebei op mijn schoot te nemen, komt er altijd geduw en trekwerk aan te pas. Dan maak ik me soms boos, maar het voelt niet goed om boos te worden omdat ze affectie willen. Zeker nu knuffelen met bijvoorbeeld oma of opa helemaal uit den boze is.”

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Zit jij ook met een vraag of twijfel rond het mama-zijn?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze voor aan onze expert.

Met dank aan Romina Rys. Meer info over haar mamaplan? Kijk op  www.therapiepraktijk-ici.com en volg Romina op Instagram: mamaplan.ici

ZEKER OOK LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!