Eerste hulp bij mama-twijfels: Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn geduld minder vaak verlies?

mama twijfels
getty images
Mama zijn: het is een van de belangrijkste én moeilijkste jobs in het leven. We gaan er allemaal voor, met vallen en opstaan. En vragen ons voortdurend af of we het wel goed doen. En dat is natuurlijk het geval, al zijn we daar zelf misschien niet altijd helemaal van overtuigd. Elke maand leggen we een van jullie vragen of twijfels rond het mama-zijn voor aan onze welzijnsexperte Romina. Deze maand beantwoordt Romina de mama-twijfels van lezeres Lima.

Voor lezeres Lima wordt het soms te veel en raakt ze overprikkeld

Lezeres Lima: “Ik raak zo makkelijk overprikkeld. Ik vind de hectiek met mijn kinderen vaak te veel. Vooral op momenten dat er van alles moet. ‘s Morgens wanneer we op tijd op school moeten raken. En ook ’s avonds wanneer het écht bedtijd is. Maar net op die momenten lijkt er vaak niets te lukken, moet er altijd nog iemand naar het toilet, wordt er tandpasta gemorst, wil iemand toch een andere broek aan en bij de volgende vraag ontplof ik.

Ik word (buiten proportie) boos en nadien is het muisstil. We moeten dan allemaal even bekomen. Na een paar minuten neem ik altijd even de tijd om me te verontschuldigen en uit te leggen dat het me wat te veel en te druk werd. Maar ik voel me nadien toch altijd schuldig.

Moest dat nu echt? Kan ik nu niet wat kalmer en geduldiger blijven? Waarom laat ik me zo opjagen? Vanavond of morgen moèt het anders en beter. Want waarom maak ik me nu eigenlijk zo druk om al die dingen? Maar het blijft me overkomen. Hoe kan ik dit anders aanpakken of voorkomen?”

Welzijnsexperte Romina geeft raad

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Zit jij ook met een vraag of twijfel rond het mama-zijn?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze voor aan onze expert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Met dank aan Romina Rys. Meer info over haar mamaplan? Kijk op  www.therapiepraktijk-ici.com en volg Romina op Instagram: mamaplan.ici

ZEKER OOK LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!