Eerste hulp bij mama-twijfels: “Ik maak me voortdurend zorgen”

mama zijn
getty images
Mama zijn: het is een van de belangrijkste én moeilijkste jobs in het leven. We gaan er allemaal voor met vallen en opstaan en vragen ons voortdurend af of we het wel goed doen. En dat is allicht het geval, al zijn we daar zelf misschien niet altijd helemaal van overtuigd. Elke maand leggen we een van jullie vragen of twijfels rond het mama-zijn voor aan onze welzijnsexperte Romina. Deze maand beantwoordt Romina de mama-twijfels van lezeres Sandra.

De mama-twijfels van lezeres Sandra : “Sinds ik mama ben, maak ik me voortdurend zorgen. Het ene ‘probleempje’ is nog maar net achter de rug of er komt al een nieuw ‘zorgje’ aan. Gaat dit ooit over of hoort dit nu eenmaal bij het mama zijn?

Sandra: “Het moeilijkste aan mama zijn, vind ik het constante zorgen maken. Het ene probleem is pas opgelost of er komt wel al een ander ‘zorgje’ aan. Toen ik wist dat ik mama zou worden,  stond ik er nooit bij stil dat ik me bijna dagelijks zorgen zou maken. Er is altijd wel iets: ons zoontje maakt een paar dagen geen stoelgang, of hij geeft veel melk terug (en de oma’s met hun goedbedoelde advies dat me eigenlijk enkel ongeruster maakt), zijn eerste vaccin, de eerste keer koorts, de eerste keer snotjes, niet kunnen slapen door het hoesten, de vaste voeding die hij maar niet wil eten (en hij is al zes maanden oud). Gelukkig heb ik mijn vriend aan mijn zijde die alle wat beter kan relativeren én weerwoord kan bieden aan de bezorgde oma’s. Maar ik vraag me soms toch af: wordt dit ooit beter? Zal ik eens een weekje kunnen zeggen: Dit was een week op een roze wolk, helemaal zonder zorgen? Ik denk dat ik het antwoord eigenlijk al weet: never gonna happen, toch Is dit de aard van het beestje? Of van het mama zijn?

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Zit jij ook met een vraag of twijfel rond het mama-zijn?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze voor aan onze expert.

Met dank aan Romina Rys. Meer info over haar mamaplan? Kijk op  www.therapiepraktijk-ici.com en volg Romina op Instagram: mamaplan.ici

ZEKER OOK LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!