Eerste hulp bij mama-twijfels: nemen we nog een kindje of niet?

mama zijn
Getty Images
Mama zijn: het is een van de belangrijkste én moeilijkste jobs in het leven. We gaan er allemaal voor met vallen en opstaan en vragen ons voortdurend af of we het wel goed doen. En dat is allicht het geval, al zijn we daar zelf misschien niet altijd helemaal van overtuigd. Elke maand leggen we een van jullie vragen of twijfels rond het mama-zijn voor aan onze welzijnsexperte Romina. Deze maand beantwoordt Romina de mama-twijfels van lezeres Lesley.

De mama-twijfels van lezeres Lesley: “Mijn man wil graag een tweede kindje, maar ik blijf maar twijfelen. Hoe nemen we de juiste beslissing?”

Lesley: “Ik ben 39 jaar en getrouwd met Sven. We hebben een dochtertje van 6 jaar met type 3 (gedragsproblemen). En dat is vaak echt niet gemakkelijk. Ondertussen ben ik al meer dan een jaar aan het twijfelen of ik nog een kindje wil. Mijn man wil ervoor gaan, ik blijf twijfelen. Is dat normaal? En dan is er nog eens de druk van de huisarts die zegt dat ik het nu moet doen, anders wordt een zwangerschap risicovol omwille van mijn leeftijd. Hoe hak ik die knoop door?”

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Zit jij ook met een vraag of twijfel rond het mama-zijn?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze voor aan onze expert.

Met dank aan Romina Rys. Meer info over haar mamaplan? Kijk op  www.therapiepraktijk-ici.com en volg Romina op Instagram: mamaplan.ici

ZEKER OOK LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!