Vanaf welke leeftijd geef je je kind groeimelk?

Door de commerciële redactie -
kind drinkt melk
De peutertijd is een periode van snelle groei en ontwikkeling. Daarom hebben peuters een grotere behoefte aan voedingsstoffen als vitamine D, calcium en ijzer. Door je kind vanaf 1 jaar dagelijks groeimelk te geven, zorg je ervoor dat hij niets tekort komt.

Groeimelk als aanvulling op gevarieerde maaltijd

Spelen, leren, groeien, de wereld ontdekken… Het vraagt ontzettend veel energie van een peuter. Daarom is het belangrijk dat je kindje voldoende essentiële voedingsstoffen opneemt, zodat hij niets tekort komt tijdens dat avontuur. Toch is het voor veel ouders niet evident om telkens de juiste voeding aan hun peuter te geven, want wist je dat 84% van de Belgische kinderen een tekort heeft aan vitamine D, 2 op 3 kinderen 20% te veel calorieën opnemen en bijna alle kinderen 2 tot 3 keer te veel eiwitten eten*?

Daarom is het aangeraden om de dagelijkse, gevarieerde maaltijden van je kindje vanaf 1 jaar aan te vullen met groeimelk. Het gamma van Olvarit Groeimelk bestaat uit groeimelk voor 1, 2 of +3 jaar die de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen bevat die je kindje op die leeftijden nodig heeft.

Ontdek het volledige gamma van Olvarit Groeimelk!

*Bron: Dietary feeding habits of babies and toddlers in Belgium, health through food (HTF), Ipsos Ltd 4/2012.