10 leuke uitstapjes met het hele gezin

Door -
uitstapjes
©Getty Images
Op uitstap met het hele gezin? Graag! Of je nu waterpret wil beleven, liever de natuur intrekt of kiest voor dierenplezier: er is voor ieder wat wils. We zetten onze favoriete uitstapjes op een rij!

IDEEËN VOOR LEUKE UITSTAPJES MET HET GEZIN

OPENLUCHTMUSEUM BOKRIJK

In het openluchtmuseum Bokrijk stap je terug in het verleden. Je kunt er bijvoorbeeld mee op tocht met de huifkar en oude volkssporten uitproberen. Verder staan er geregeld ook evenementen op het programma waar het hele gezin plezier aan zal beleven.

Meer info: www.bokrijk.be

WILDPARK IN LA ROCHE

Dierenliefhebbers staan oog in oog met herten, everzwijnen en zelfs wolven in Het Wildpark van La Roche. Na een fikse wandeling kun je terecht in de miniboerderij én op de speeltuin.

Meer info: www.parcagibierlaroche.be

GALLO-ROMEINS MUSEUM

Dit Tongerse museum krijgt van ons de stempel van bijzonder gezinsvriendelijk. Educatieve films, maquettes, levensechte figuren in kunsthars: allemaal even fascinerend. Leerrijke animaties en interactives doen de jongeren tijdreizen, luisteren, speuren en opzoeken. Ja, bijleren kan écht leuk zijn. Er zijn ook heel wat activiteiten voor kinderen zoals creatieve workshops.

Meer info: www.galloromeinsmuseum.be

STRIPROUTE IN BRUSSEL

Vinden jouw kinderen wandelen niet leuk? Neem ze dan eens mee langs de striproute van Brussel. Wedden dat ze ‘t plots superleuk vinden? Heel wat Belgische striptekenaars toverden grijze gebouwen om tot kleurrijke tekeningen met Suske en Wiske, Lucky Luke, … in de hoofdrol.

Meer info: www.brussel.be/striproute

RECREATIEBOS PARC CHLOROPHYLLE

In dit artistieke bospark is een avontuurlijk parcours uitgestippeld waar je je met het hele gezin uitstekend zult vermaken. Er zijn 33 attracties die je al spelend moet overwinnen. Door de attracties leren de kinderen tal van geheimen die de Ardense bossen herbergen.

Meer info: www.parcchlorophylle.com

TECHNOPOLIS

Stelt jouw kind constant vragen over het waarom van alles? Dan is een bezoekje aan Technopolis zeker iets voor jullie. Door zelf te experimenteren komen ze namelijk heel wat te weten. De allerkleinsten kunnen terecht in een aparte speelruimte.

Meer info: www.technopolis.be

RAILBIKE LIMBURG

In Tessenderlo kun je fietsen op de spoorlijn. Met vier personen kun je op een railbike een heel traject afleggen op een spoorlijn. Mama en papa mogen trappen, de kinderen kunnen genieten in een ligstoel. Zálig!

Meer info: www.railbikelimburg.be

ZILVERMEER

Heb jij enkele waterratten in huis? Maak dan zeker eens een uitstapje naar het provinciaal domein Zilvermeer. Je vindt er niet alleen een grote zwemvijver met strand, je kunt er ook waterfietsen en roeibootjes huren.

Meer info: www.provant.be

NATUURCENTRUM RIVEO

In het natuurcentrum Riveo kunnen kinderen terecht voor waterwandelingen in de Ourthe. Onder begeleiding van een visgids gaan ze het water in en gaan ze op zoek naar waterinsecten en vissen.

Meer info: www.riveo.be

PANNENKOEKENBOOT

Op Jan Pleziers Pannenkoekenboot geniet je samen met je kinderen van de Antwerpse skyline terwijl je ondertussen verse pannenkoeken verorbert.

Meer info: www.janplezier.be

Meer leuke gezinsuitstapjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!