10 tips om een leukere mama te zijn

Heb je de indruk dat je de hele dag niet anders dan “neen, dat mag niet” zegt tegen je kleintje? Dat je een hele dag bekvechtende kinderen uit elkaar probeert te houden? Dan is het tijd om opnieuw wat meer plezier in jullie relatie te pompen.

 1. Haal samen met je kinderen grapjes uit bij vrienden en familieleden. Je kroost zal het geweldig vinden als jij even het kind in jezelf naar boven laat komen.
   
 2. Ga het kriebelgevecht aan met je zoon of dochter.
   
 3. Wie kan er de gekste gezichten trekken? Ga de uitdaging aan en maak er een wedstrijdje van. Neem van iedereen foto's zodat je ze nadien ook aan papa kan laten zien.
   
 4. Organiseer een pyjamafeestje voor het hele gezin. Sleep slaapzakken en kussens naar de living, zet een leuk filmpje op en slaap voor één nachtje met z'n allen op de vloer.
   
 5. Zet je gsm uit van zodra je thuis bent en focus op je kinderen. Ze zullen snel merken dat je één en al oor bent.
   
 6. Iemand zin om paardje te rijden? Zet je kleintje op je rug en hol ermee door het huis of de tuin. Aarzel niet om er ook de nodige dierengeluiden bij te maken. Wedden dat je kindje door het dolle heen zal zijn!
   
 7. Stop je kinderen 's avonds in bed en neem nog even de tijd om hen te zeggen dat je hen graag ziet. Overloop ook nog even de leuke gebeurtenissen van de afgelopen dag. Zo vallen ze zonder twijfel met een glimlach in slaap.
   
 8. Kies samen jullie favoriete liedje van het moment en ga eens helemaal uit de bol met z'n tweetjes. Dansen, shaken en samen zingen!
   
 9. Ga eens "uit eten" met één van je kinderen. Zo krijgt hij of zij heel wat extra aandacht zonder dat broers of zussen (of zelfs papa) in de buurt zijn. Later neem je dan je andere lieveling mee op restaurant.
   
 10. Geef jouw kinderen een schildersdoek of een groot stuk karton en laat hen aan de slag gaan met stiften, verf en potloden. Maak je niet druk over vlekken…anders is er geen fun aan voor de kids!

Partner Content