Getty Images

10x speelgoed dat ‘stiekem’ wiskunde, wetenschap én techniek combineert

Soms hoef je nog maar het woordje ‘leren’ luidop te zeggen of het gezicht van je kind wordt al groen. Gelukkig is spelen ook leren. Dankzij deze kanjers van spelletjes bijvoorbeeld. Haal ze dus snel in huis en maak van je kindje al spelend de nieuwe Einstein! (Of maak gewoon veel plezier!)

STEM-speelgoed

Je kinderen ‘stiekem’ laten proeven van wetenschap, techniek en wiskunde doe je het best met STEM-speelgoed. STEM-speelgoed is eigenlijk speelgoed dat kinderen de wondere wereld van wetenschap laat ontdekken. En dat kan écht van alles zijn!

1

Moluk bouwset – vanaf 0 jaar

3 soorten babyspeeltjes, een schat aan speelmogelijkheden voor de allerkleinsten. Baby’s gebruiken dit speelgoed als zintuiglijke stimulatie (bijten, voelen, kijken), peuters gaan op ontdekking en stapelen en bouwen. 44,95 euro – bekijk het hier.

2

Math Color Rings – vanaf 2 jaar

Dit spel bevat ringen in verschillende groottes, kleuren en texturen. Via spelkaarten met verschillende moeilijkheidsniveaus leren kinderen hoe ze afmetingen, kleuren en texturen kunnen onderscheiden van elkaar op een heel leuke manier. 14,99 euro – bekijk het hier.

3

Little Balancing – vanaf 2,5 jaar

Zet de waterlelies op de paaltjes en hou de kikkers in evenwicht! Een leuk spelletje voor peuters waarbij ze leren balanceren. Als iedereen erin slaagt om de kikkertjes niet te laten vallen, is het spelletje gewonnen. 17,95 euro – bekijk het hier.

4

Buki mini chemie – vanaf 4 jaar

Professor Gobelijn in het klein! Deze allereerste wetenschappenset bestaat uit 10 scheikundige experimenten met duidelijke illustraties op steekkaarten.  32,90 euro – bekijk het hier.

5

Ik leer coderen – vanaf 5 jaar

Al spelend de basisprincipes van de computertaal leren. Coderen is het vertalen van een opdracht naar computertaal zodat een computer de opdracht kan uitvoeren. Wijs de aap de weg naar de bananen door de juiste stappen te zetten. Het speciale blokjessysteem zorgt ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen. 20 kaarten met opdrachten op 3 verschillende niveaus. 24,99 euro – bekijk het hier.

6

True Balance – vanaf 6 jaar

True Balance is ontworpen en ontwikkeld in Denemarken, in samenwerking met een team van ergo- en fysiotherapeuten. Het spel is gespecialiseerd in onvoorspelbare en leuke coördinatie- en focusspelletjes. Ze helpen om fijne motoriek en hand-oogcoördinatie te verbeteren, concentratie te verhogen en een sterk kritisch denkvermogen te ontwikkelen. Vanaf 26,95 euro – bekijk het hier.

7

Tangoes jr. – vanaf 4 jaar

 

Tangoes Jr is een tangram spel dat al geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. Het spel bestaat uit een groot spelbord in de vorm van een draagtas en bevat zeven grote magnetische speelstukken. 27,50 euro – bekijk het hier.

8

Kinoptik Robots – vanaf 6 jaar

Leg je coole robotpuzzel en breng hem tot leven dankzij de verschillende rasters! 24,95 euro – bekijk het hier.

9

Puzzel Beach – vanaf 6 jaar

Help jij die verdwaalde kinderen de weg naar hun vriendjes en speelgoed terugvinden? Zorg dat je niet op de zonnekloppers stapt! Puzzle Beach is een reisspel met 5 magnetische puzzelstukken en 48 opdrachten, van makkelijk tot razend moeilijk. 9,99 euro – bekijk het hier.

10

Smartivity Music Machine – vanaf 8 jaar

Muziek is wiskunde en techniek! Ontdek het muzische talent in je kind en laat hem een echte muziekmachine bouwen. Zo komt hij te weten hoe noten worden omgezet in deuntjes en kan hij zelf oneindig veel composities maken. Op naar de volgende symfonie!  39,99 euro – bekijk het hier.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content