3 levenslessen die je kan leren van je peuter

Doorgaans zijn het de ouders die hun kinderen dingen aanleren, maar je zou ervan versteld staan hoeveel je als ouder kan leren van hen. Hier zijn alvast 3 levenslessen die je van een peuter kan leren.

Drie levenslessen van een peuter

  1. Geniet van het “nu”.
    Je peuter die voor het eerst begint te praten of lachen, voor het eerst op een fiets zit of iets nieuws ontdekt. Het zijn momenten die belangrijk zijn voor de toekomst, maar het zijn ook momenten die je nooit meer kan terugdraaien. Er zijn veel ouders die het zo druk hebben met werken of andere dingen voor in de toekomst, dat ze vergeten dat een deel van de toekomst ook NU gebeurt.
  2. Het is oké om kleine overwinningen te vieren
    Iedere ouder kent het wel: Een peuter die dolenthousiast is omdat hij iets heeft gekleurd, blokjes perfect gestapeld of een puzzel heeft opgelost. Peuters zijn blij met de minste overwinning en daar kunnen we als volwassene nog wel iets van leren. Alles wat je doet, al is het een nieuw recept perfect klaarmaken of naar de fitness gaan, elke overwinning verdiend het om gevierd te worden.
  3. Zeg “hallo” tegen iedereen
    Eens peuters leren praten, zijn ze vaak niet meer te stoppen. Ze babbelen liefst tegen alles en iedereen. Als je op straat loopt zou het best kunnen dat je peuter tegen wildvreemden “hallo” zegt. En daar is niets mis mee. Mensen willen vaak niets liever dan te worden opgemerkt en zich geliefd voelen. Zeg daarom volgende keer eens “hallo” tegen de persoon die je altijd tegenkomt in de supermarkt of in de trein. Zelfs een brede glimlach kan soms al wonderen doen. En als die persoon vervolgens iets terugzegt of teruglacht, geeft jou dat ook een blij gevoel.

Partner Content