3 thema’s voor de leukste feestjes

Een verjaardagsfeestje in het verschiet? En nu al met de handen in het haar omdat je niet weet hoe je al die kleutertjes de hele namiddag kan entertainen? Deze 3 thema’s zorgen ervoor dat je het perfecte feestje in elkaar kan boksen!

Robots à volonté

Uitnodiging: gebruik zilverkleurig papier en knip een robot-vorm uit. Gebruik wiebelogen om de robot wat meer leven te geven. Noteer op de achterkant van de robot de nodige gegevens over het feestje (waar, wanneer,…).

Sfeer: zorg voor glow-in-the-dark armbandjes voor alle gasten en maak voor ieder van hen een antenne uit aluminiumfolie.

Activiteit: maak voor jezelf een robotlijf uit een grote kartonnen doos (een grote opening voor je hoofd, twee voor je armen), doe de doos aan en laat de feestvierders hun creativiteit de vrije loop tijdens het versieren van de box.

Lekkers: maak te gekke robot-cupcakes door je cakejes te decoreren. Een vierkant robot-kopje met leuke oogjes in rolmarsepein kan al wonderen doen.

Een ballon-feestje!

Uitnodiging: blaas een ballon op maar knoop ‘m niet vast. Noteer alle gegevens over het feestje op de ballon, laat even drogen en laat de ballon dan opnieuw leeglopen. De genodigden zullen later hun ballon dus eerst moeten opblazen alvorens ze te weten komen wie een feestje geeft!

Sfeer: blaas een heleboel ballonnen op met helium en laat ze door het hele huis vliegen. Je kan er bovendien ook nog slingers aan vastmaken voor meer fun.

Activiteit: voorzie voor alle kindjes een bellenblaas en laat hen in de tuin aan de slag gaan. Wie maakt de grootste bel? Wie kan het meest belletjes in één keer maken? Wil je er wat meer budget tegenaan gooien? Haal dan een clown in huis die de tofste ballonfiguurtjes in elkaar kan knutselen.

Lekkers: ideaal hiervoor zijn donuts in de gekste kleuren!

Disco party

Uitnodiging: knip rondjes uit een roos papier, schrijf alle details over het feest op deze roze blaadjes en kleef deze op een zwart wegwerpbord. Zo lijkt het alsof je een LP stuurt als uitnodiging.

Sfeer: heb je nog oude cd’s op overschot? Hang ze aan een draadje aan het plafond of kleef ze aan een muur. Voorzie ook een discobol voor maximum glitter-effect!

Activiteit: op een disco party mag natuurlijk geen muziek ontbreken. Maar de kids zijn waarschijnlijk nog te klein om echt te dansen. Voorzie daarom een paar spelletjes op het ritme van de muziek (limbo, stoeletjesdans,…). Wil je meer? Schakel dan een dansleraar in die jouw kleintjes de basisbeginselen hip hop,… aanleert.

Lekkers: de kleine dansers zullen ongetwijfeld veel zin hebben in popcorn, snoep en cupcakes (die je voor de gelegenheid kan omtoveren in glitterballen). Maar ook pizza staat hoog op het verlangslijstje!

Partner Content