4 tips die elke moeder moet weten!

Van nature weet elke moeder wel wat er haar te doen staan. Hoe langer je moeder bent, hoe beter je moederschap-skills worden. En met deze vier handige tips erbij, wordt je leven als moeder nog een beetje makkelijker.

 1. Nee zeggen als iedereen ja zegt

  Als alle andere kinderen een zakje chips hebben, is de kans groot dat je kind er ook een wil. Jij wilt dat misschien wel helemaal niet en hebt daar je redenen voor. Maar hoe leg je dat aan je kind uit? Zeg kort aan je kind waarom hij geen chips mag en ga niet in discussie.

 2. Leren groenten eten

  Veel ouders zweren bij de Rapley-methode. Dat houdt in dat je je baby na 6 maanden, de voeding in zijn geheel uit het vuistje geeft. Volgens de Rapley-methode leren baby’s zo spelenderwijs met eten omgaan. Maar hoe je ook je best doet, sommige kinderen weigeren gewoon om groenten te eten. Toch zijn er enkele trucjes die maken dat groenten en fruit eten, leuk is. Zeg bijvoorbeeld dat dinosaurussen heel graag sla eten en dat prinsessen wortelen eten om mooie ogen te hebben. Wat ook helpt, is fruit en groenten in stukjes snijden en er leuke dingen mee doen: maak eens een fruitsaté of maak een gezichtje met verschillende groenten op het bord.

 3. Een leuk verhaal vertellen

  Als je kind alle boekjes al uit zijn hoofd kent, wordt het tijd voor iets anders. Waarom verzin je niet eens je eigen verhaaltje? Moeilijk is dat niet, begin met ‘Er was eens…’ en verzin een held met de naam van je kind. Betrek ook je kind erin door zijn fantasie te laten gebruiken: laat hem zelf namen en gebeurtenissen verzinnen.

 4. Een betrouwbare babysit vinden

  Een goede babysit vind je doorgaans via via. Vraag aan andere moeders, vrienden, buren… of zij je iemand kunnen aanraden. Maar blijf kritisch. Als je een geschikte kandidaat denkt te hebben gevonden, nodig haar of hem dan uit voor een kennismakingsgesprek. Uiteraard is het ook heel belangrijk dat er een klik is tussen de babysit en de kinderen.

Partner Content