Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
©iStock

5x waterspelletjes voor op warme dagen

Men voorspelt warm weer dit weekend, heel erg warm. Vermaak je kinderen met leuke waterspelletjes! Lol én afkoeling zijn verzekerd!
5x waterspelletjes voor op warme dagen
1

Waterpiñata

Vul ballonnen in verschillende kleuren met water en hang deze met een touw vast aan een boom of klimrek. Geef ieder kind een eigen kleur. Welk kind heeft als eerste al de ballonnen van zijn kleur stukgeslagen? En is waarschijnlijk het meest nat!

2

Sponsballengevecht

Sponsballen zijn een geweldig alternatief voor waterballonnen. Je hoeft ze alleen maar onder te dompelen in een bak met water en dan kun je er al mee gooien.  Hier

 zie je hoe je deze vrolijke sponsballen maakt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een paar sponzen uit je voorraadkast halen. Aanvallen!

3

Knikkers vissen

Zet een wijde bak met water op de grond. Je kunt ook een klein zwembadje gebruiken. Gooi een bakje knikkers in het water. Leg voor ieder kind een handdoek naast de bak. De kinderen moeten nu proberen om met hun tenen een knikker vanuit de bak op hun handdoek te leggen. Ze mogen hun handen niet gebruiken. Wie heeft er na het stopsignaal de meeste knikkers op de handdoek liggen?

4

Flessenvoetbal

Elk kind gaat voor een met water gevulde plastic fles staan. De kinderen kunnen in een cirkel staan of als je met twee kinderen bent: tegenover elkaar. Met een voetbal moeten ze elkaars fles omver zien te krijgen en natuurlijk moeten ze voorkomen dat hun eigen fles omvervalt. Is jouw fles omgevallen, dan ben je verloren.

5

Drup, drup, druip

Drup, drup, druip is een variant op zakdoekje leggen. Alle kinderen zitten in een kring. Eén kind stapt rond met een natte spons. Hij of zij laat op ieder kind een druppel water vallen en zegt: ‘drup’. Een willekeurig kind krijgt helaas de volle lading als de spons helemaal boven zijn hoofd uitgeknepen wordt: ‘druip’! Dat kind moet recht springen en proberen de sponseigenaar te tikken voor die de kring is kunnen rondrennen en de lege plaats heeft kunnen innemen.

Bron: Pinterest

Lees ook: