10x knutselen in de zomervakantie

Door -
knutselen
Getty Images
Zomervakantie betekent niet dat je altijd naar de zee moet gaan of een uitstap moet plannen. Gewoon thuis lekker knutselen met de kids kan ook enorm leuk zijn. Hier zijn alvast enkele toffe knutselideetjes!

Lekker knutselen in de zomervakantie

Spelen en knutselen is belangrijk voor jonge kinderen om hun motorische, cognitieve en creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Hier zijn alvast enkele ideetjes om samen met je kleine spruit te knutselen.

1 / 10
waaier
krokodil
knutselen
Maak zelf je stoepkrijt-pops
www.projectnursery.com

Stoepkrijt is veelzijdig speelgoed dat de creativiteit en de fysieke activiteit (denk maar aan het hinkelspel) stimuleert. Ons oog viel op deze kleurrijke ‘pops’ om makkelijk zelf te maken. Je ontdekt hier hoe je te werk gaat.

waaier
Fruitige waaier
www.agirlandagluegun.com

Op hete dagen kunnen we wel wat verkoeling gebruiken, en wat is dan leuker dan een kleurrige waaier? Geen waaier in huis? Lees hier hoe je zelf de mooiste exemplaren in mekaar knutselt.

Lama-liefde
www.handmadecharlotte.com

Heb jij ook een lama-fan in huis? Dan zullen deze lama’s gemaakt uit kartonnen bordjes zeker gesmaakt worden. Ga snel aan de slag dankzij deze beschrijving!

Zo trots als een …
www.craftymorning.com

Wat doe je met de schelpjes die je kinderen aan zee geraapt hebben? Een pauw maken! Hier vind je de werkbeschrijving.

Octopus (van papier)
www.easypeasyandfun.com

Een plezier om te maken én om mee te spelen. Je vindt de werkbeschrijving hier.

krokodil
Knutselen met ijsstokjes
www.ladylemonade.nl

Plunder je diepvriezer, smul samen met je kindjes van de ijsjes en bewaar de stokjes voor een knutselmoment. Met friscostokjes kun je echt alle kanten op. Deze krokodillen zijn makkelijk te maken én superschattig. Hier vind je meer inspiratie.

Mini-aquarium

Wedden dat je kinderen geen seconde zullen twijfelen als je deze knutselactiviteit voorstelt? Lees hier wat je nodig hebt en hoe je te werk gaat.

knutselen
Hier wonen de vogeltjes

Knutsel samen een vogelhuisje in mekaar (of koop een kant-en-klaar model in de winkel) en laat je kindjes deze omtoveren tot een creatieve woning voor de vogels.

Bootje varen
www.madewithhappy.com

Heb jij ook zoveel drankkartonnetjes over? Doe er deze zomer iets leuks mee en tover ze om in racebootjes! Lees hier hoe je eraan begint.

IJsjesketting
www.handmadecharlotte.com

Een halsketting met een ijsjeshanger eraan? Da’s écht iets voor die ijsjes-addicts die je thuis ongetwijfeld hebt rondlopen. Maar stiekem wil je er zelf ook eentje, niet? Zo maak je deze beauty’s.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!