9 superfoods voor je peuter

Er is veel voedsel dat goed is voor jouw kleine spruit. Deze superfoods zitten vol vitamines en geeft je kind meer energie. Wij kozen er negen voor jou uit.

1.     Eieren

Eieren zijn een bron van proteïnen en één van de weinige voedingswaren die vitamine D bevat. Als je jouw kind proteïnen geeft bij het ontbijt zal hij zich langer verzadigd voelen.

2.     Havermout

Het is steeds bekender geworden hier in België en maar goed ook want dit is een super goed ontbijt voor jouw kind. Het zit vol vezels dat zorgt voor veel energie. Je kind kan zich beter concentreren in school. Er zijn talloze recepten te vinden op het internet.

3.     Fruit

Natuurlijk is fruit ook één van de superfoods. Het zit boordevol vitaminen en mineralen. Het is belangrijk dat je kind wel varieert qua fruit. Tijdens de zomer kan je watermeloen geven en peren zijn in de winter een ideaal fruitsoort.

4.     Noten

Noten zitten vol gezonde vetten. Ze zijn nodig voor je lichaam en geven je kind energie. Door noten te eten kan je kind goed ontwikkelen en groeien. Noten zijn ook heel goed voor de gezondheid van het hart.

5.     Tomaten

Tomaten zitten vol met lycopeen, een stof die je beschermt tegen kanker. Als je tomaten kookt zijn ze zelfs nog gezonder omdat de warmte het lycopeen vrijlaat.

6.     Kool

Kool is niet iedereen zijn favoriete groente maar het is wel goed voor jou en je kind. Ook hier zitten stoffen in die de kans op kanker verlagen. Daarnaast verbetert deze groene krop de spijsvertering.

7.     Zalm

Omega-3 vetten zijn hier de uitblinker. De vetten zorgen ervoor dat de hersenen zich goed ontwikkelen en verlagen de kans op depressie.

8.     Basilicum

Dit kruid zit boordevol antioxidanten. Er zitten vitaminen A, C en K in. Ook ijzer en kalium zorgen ervoor dat basilicum een superfood is. Je kan de basilicum makkelijk verwerken in je spaghetti.

9.     Kaneel

Kaneel is zeer lekker om te eten in havermoutpap of yoghurt. Deze specerij helpt de suikerspiegel te reguleren en geeft je kind extra energie.

Partner Content