Getty Images

Deze actieve spelletjes kan je kind alleen spelen

Het is fijn voor je kindje als er een broer, zus of vriendje is om mee te spelen, maar dat lukt niet altijd. Op de andere momenten moet hij zich alleen bezighouden. Gelukkig zijn er veel leuke spelletjes die je kind alleen kan spelen. En alleen is zeker niet hetzelfde als eenzaam!

Actieve spelletjes voor een enig kind

Enig kind in huis? Dan zul je als ouder wat vaker met je zoon of dochter spelen. Dat is niet enkel fijn voor je kind, maar ook de manier voor jou om wat meer te bewegen. Het is niet dat je niet wilt, maar soms lukt het gewoon niet om samen te spelen en zal je kind zich alleen moeten vermaken. Wat dacht je van deze actieve spelletjes?

TRAIN JE BALGEVOEL

Heb je een kind in huis dat wel houdt van een spelletje tennis, voetbal of basketbal? Het leukst is natuurlijk wedstrijdjes spelen in groep, maar ook als je kind alleen is, zijn er best wat mogelijkheden.

Het is hét moment om de techniek te verscherpen. Balletjes gooien naar een basketbalring of trappen op doel bijvoorbeeld. Ook tennis kun je trouwens best alleen spelen. Sla een balletje tegen de muur om je backhand en forehand te trainen of maak gebruik van een tennistrainer waarbij de tennisbal vasthangt aan een elastiek.

GOOI EEN BALLETJE

actieve spelletjes alleen spelen bewegen

Tarmak basketpaal: lichte en compacte basketpaal die je supersnel opzet.
€ 50,00. Hier te koop.

SCHIETEN MAAR!

actieve spelletjes alleen spelen bewegen
X-SCAPE Voetbalgoal 3 in1: pas de moeilijkheidsgraad aan en oefen je trap op doel!
€ 39,99. Hier te koop.

KOMT VANZELF TERUG

actieve spelletjes alleen spelen bewegen

Tretorn tennis trainer: deze tennistrainer heeft een zware basis van 100% rubber zodat die goed blijft staan en een extra duurzame elastiek. Sla erop los!
€ 28,99. Hier te koop.

Alleen spelen? Dans alsof niemand kijkt

Ken je de uitdrukking ‘dans alsof niemand kijkt’? Wel, dat is alvast geen probleem als je alleen bent. Sommige kinderen voelen zich wat gegeneerd of zenuwachtig als ze in groep moeten dansen. Zij vinden het net leuk om hun lievelingsliedje op te zetten en zich alleen in hun kamer volledig te geven.

Heeft je kind een duwtje in de rug nodig? Dan is een dansvideo een goed idee. Daarmee oefenen ze de leukste choreo’s helemaal alleen in. Op de site van Ketnet kun je samen met de jongens en meisjes van Like Me je beste dancemoves oefenen op de echte choreo’s.

Actie voor het scherm

Is je zoon of dochter niet weg te slaan van de gameconsole? Dan kun je ook hier een portie beweging in stoppen. Een Nintendo Switch in huis? Dan is de Family Trainer ideaal. Kinderen van elke leeftijd kunnen in een reeks minigames bewegen terwijl ze plezier maken. Kies uit verschillende spelletjes en pas elke workout naar wens aan. Zoon- of dochterlief kan het spel perfect alleen spelen, maar er is ook een multiplayer-modus voor als je zelf mee wilt strijden.

actieve spelletjes alleen spelen bewegen
€ 49,99 (enkel het spel). Hier te koop.
Tip: ook voor andere gameconsoles zijn er spelletjes verkrijgbaar die aanzetten tot bewegen.

Kies voor kunst

Denk je bij schilderen of knutselen niet meteen aan een actief spel? Bekijk het dan wat ruimer. Laat je kapoen met stoepkrijt de mooiste kunstwerken maken op straat of leg een oud laken op de grond dat ze mogen beschilderen met wasbare verf. Laat hun creativiteit de vrije loop! Hoe voelt het bijvoorbeeld om met je voeten of tenen te schilderen in plaats van met je handen? Ze oefenen niet enkel hun fijne motoriek, maar ook hun grove motoriek en evenwicht als ze gebruik mogen maken van een levensgroot canvas.

Bron: verywellfamily.com

Nog meer beweegtips voor je kinderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content