“Anna” leert peuters omgaan met mondmaskers

Sinds 4 mei zijn mondmaskers op vele openbare plaatsen het ‘nieuwe normaal’. Hoewel, zo normaal vinden kleine kindjes het nog niet. Integendeel, het wekt vaak angst op. Illustratrice Kathleen Amant, bekend van de populaire “Anna”-boekjes, helpt peuters en ouders daarom een handje.

Enge maskers

Peuters trekken grote ogen wanneer volwassenen met een bedekt gezicht tegen hen praten. ‘Wat is dat toch allemaal’, zie je ze denken. We kunnen ze geen ongelijk geven! Maskers zijn en blijven gewoonweg een beetje eng.

Als Anna het kan, kan ik het ook

Om kleine kindjes beter te leren omgaan met mondmaskers maakte Kathleen Amant daarom een gratis online werkbundeltje waarin Anna én haar knuffel een mondmasker dragen. Goed idee, want haar figuurtje Anna is voor veel ouders  de oplossing voor allerlei peuterprobleempjes zoals op het potje gaan, overlijdens, een bezoek aan de tandarts, een ziekenhuisopname en nog veel meer. Ze zegt hierover in Het Laatste Nieuws: “Ik hoor geregeld dat problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen als Anna het kan of durft.”

Website vol hulp

Een volledig nieuw ‘Anna draagt een mondmasker’-boekje komt er voorlopig niet. Het zou immers nog zo’n zes maanden duren voor het in de winkel ligt. Maar ouders kunnen zich dus meer dan behelpen op de website van Kathleen Amant, want naast het thema mondmaskers vind je er ook het mapje ‘blijf in uw kot’ met nog andere tekeningen en kleurplaten die kinderen leren omgaan met de coronamaatregelen zoals handen wassen en correct niezen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content