©GettyImages

Een groot bed? Met een bedhekje valt je kleintje er niet uit

Gisteren waren ze nog jouw kleine baby en vandaag willen ze al in een groot bed slapen. Wat gaat het snel! Als het tijd is om het ledikantje te vervangen door een groot bed, plaats je in het begin best een bedhekje. Want je wilt natuurlijk voorkomen dat ze ‘s nachts uit het bed tuimelen.

Veilig slapen

Maakt het ledikantje plaats voor een junior- of peuterbed? Dan hebben die laatste vaak ingebouwde hekjes die ervoor zorgen dat je kindje veilig ligt. Een kinderbed of een gewoon eenpersoonsbed heeft dat niet en dan is een universeel hekje dat je makkelijk onder de matras bevestigt erg handig.

Geen hekje? Geen probleem

Liever geen hekje, dan zijn er nog andere manieren om te voorkomen dat je peuter uit bed valt.

Een rijtje kussens

De ouderwetse manier, maar nog steeds efficiënt. Neem enkele kussens en stop ze achter elkaar onder het hoeslaken zodat je een zachte helling krijgt waar je kindje niet over kan rollen. Een opgerolde handdoek onder het hoeslaken heeft hetzelfde effect.

Je oude voedingskussen

Misschien heb je je voedingskussen nog? Ideaal! Ook dat kun je gebruiken om een barrière te maken waar je kleintje niet over kan. Bovendien is het erg gezellig om tegen te liggen.

Een zwem- of pool noodle

Je kent ze vast, de flexibele buizen van schuimrubber die je in het zwembad gebruikt om te leren zwemmen of voor een lesje aquagym. Ze komen ook goed van pas als je geen bedhekje hebt. Stop één of meerdere pool noodles onder het hoeslaken zodat je kindje niet over de rand van het bed kan rollen. Gebruik je er meerdere? Kleef ze dan aan elkaar vast met tape.

Bedhekje kopen

1

Design bedrails van Roomon


Hier verkrijgbaar in verschillende designs

2

In2wood safety bar


Hier verkrijgbaar in verschillende kleuren

3

Childhome bedhekje

Hier verkrijgbaar.

4

Bedrail Quax


Hier verkrijgbaar.

5

Opblaasbare bedrand


Hier verkrijgbaar.

Bron: Petit Amelie

Meer slaaptips voor kleine kinderen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content