Bekende voorlezers steunen Voorleesweek

Van 17 tot 25 november 2012 is het Voorleesweek. Dan moedigt Stichting Lezen ouders en wie met kinderen werkt aan om regelmatig voor te lezen. En dat doen ze samen met bekende voorlezers…

In de loop van de Voorleesweek gaan bekende voorlezers op bezoek in vier internaten om er vóór het slapengaan  voor te lezen aan kleuters en jonge kinderen. H.K.H Prinses Mathilde bijt de spits af op maandag 19 november waar ze om 17.40u voorleest in het Tehuis voor Foorreizigers- en Schipperskinderen.

Dinsdag 20/11 leest Cath Luyten voor in internaat De Spits in Antwerpen, om 19u. Woensdag is het de beurt aan Jan Becaus in internaat Het Molenschip in Evergem om 18u. En Kürt Rogiers sluit de week af in het internaat van het Sint Jozefinstituut in Aalst om 18u.

Met de Voorleesweek wil Stichting Lezen een bijdrage leveren aan de strijd tegen laaggeletterdheid en ervoor zorgen dat voorlezen een vanzelfsprekende gewoonte wordt voor zoveel mogelijk kinderen en volwassenen. En ook na de Voorleesweek blijft voorlezen ontzettend belangrijk, daarom wordt 2013 in heel Europa het Jaar van het Voorlezen!

Lees jij iedere avond voor aan je kindje? Wat is het favoriete verhaaltje van jouw zoontje of dochtertje?

Partner Content