©Newborn lifestyle by FotoGraMie - www.fotogramie.be

Binnenkijken bij… Ire (2,5 jaar)

Elke maand nemen we een kijkje in het paradijs van een kindje van een lezeres. Deze maand piepen we even binnen bij de 2,5-jarige Ire.

EEN KIJKJE IN DE KAMER VAN IRE (2,5)
DEZE KAMER IS VAN…

Ire (2,5 jaar)

Mama An De Belie vertelt:

GROOTTE?

Ongeveer 11 vierkante meter.

STIJL?

Ik heb geen idee hoe ik de stijl moet omschrijven. Gewoon wat ik mooi vind. 🙂

WELKE KAMER WAS HET VROEGER?

Mijn studeerkamer.

HET VERHAAL ACHTER DE KAMER

Een paar jaar geleden besloot ik om een bewust alleenstaande mama (BAM) te worden. Wegens financiële redenen kocht ik de eerste weken heel veel tweedehands. Maar de schuldgevoelens staken de kop op. Ik wou mijn kindje ook iets nieuws geven. Dus investeerde ik in een nieuwe kinderkamer die – hoop ik- toch een 7-tal jaar zal kunnen meegaan.

HOE HEB JE DE INRICHTING AANGEPAKT?

Ik ben iemand die van aanpakken houd en ben meteen op zoek gegaan naar meubels voor de babykamer. Maar ik vond mijn ding maar niet. Vooral de verzorgingstafel was niet evident: ik wou er eentje waarbij mijn kindje verticaal naar mij ligt en niet horizontaal. De zoektocht eindigde in het Babypark in Roosendaal waar ik met een vriendin ging shoppen. De eerste kamer die ik zag was meteen een schot in de roos. Toen bleek dat ze gratis geleverd kon worden zonder voorschot heb ik de kamer meteen besteld!

Behangpapier

In diezelfde winkel zag ik ook het behangpapier van mijn dromen. Helaas verkochten ze het er niet en de medewerkers konden me ook niet vertellen van welk merk het was. Gelukkig vonden we het ‘s avonds op internet waar ik het dan ook meteen besteld heb.

Ik wist al snel dat mintgroen de centrale kleur zou worden. Het mocht niet te baby-achtig zijn, want ik wil niet elke twee jaar opnieuw schilderen. Voor de vloer koos ik laminaat.

Hulp van opa

Aan de muur hangen drie kubussen die oorspronkelijk voor in de woonkamer bedoeld waren. Ik ben niet sterk in het visualiseren van een interieur, daar heb ik tijdens heel de verbouwing last van gehad. Mijn vader is daar echter heel sterk in en die kwam met het idee om ze op de kamer van Ire te hangen.

Als het aan mij had gelegen, was de kamer al halverwege mijn zwangerschap klaar. Maar ik had de hulp van mijn vader nodig en voor hem was er geen haast bij. De nestdrang heeft er echter toch voor gezorgd dat alles klaar was toen ik zeven maanden ver was. 😉

Van babybed naar peuterbed

Ondertussen is Ire al 2,5 en slaapt ze in een peuterbed (haar omgebouwde babybed) op dezelfde plaats. Ik had eerst een andere opstelling gemaakt, maar op die nieuwe plek leek ze maar niet te willen slapen. Dus heb ik het bed weer op de oude plaats gezet en ja hoor, ze sliep weer gewoon door. Enkel de zetel en de commode hebben nu een ander plaatsje dan op de foto’s, maar verder is alles nog hetzelfde. Ik geniet er nog steeds van en hoop dat Ire de kamer ook nog lang leuk vindt.

WAT IS JE FAVORIETE ITEM VAN DE KAMER?

De grijze zetel. Deze mocht niet ontbreken in haar kamertje, want die heb ik geërfd van mijn oma. Ik vind het heel bijzonder om die op de kamer te hebben.

Fotografie: ©Newborn lifestyle by FotoGraMie – www.fotogramie.be

Wil jij ons ook een kijkje laten nemen in de slaapkamer van je kindje? Stuur een mailtje met een paar foto’s naar inge.moermans@roularta.be.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content