De 6 leukste doe- en voelboekjes!

Door -
Doe- en voelboekjes
Getty Images
Nog op zoek naar leuke afleiding voor je peuter die alsmaar nieuwsgieriger wordt? Doe- en voelboekjes zijn ideaal! Wij zetten voor jou de 6 leukste doe- en voelboekjes op een rijtje!
 

Met deze fijne doe -en voelboekjes weet je je peuter zeker te entertainen

Mijn eerste voelboek

doe- en voelboekjes

Het boek is ingedeeld volgens de favoriete thema’s van de allerkleinsten: dieren, voertuigen, bed- en badtijd, … Bovendien stimuleert dit boek hun observatievermogen en tastzin: naar de kleurrijke tekeningen kijken, voelen aan de verschillende voelelementen en hun eerste woordjes leren. Ideaal om op schoot van mama of papa de wereld te ontdekken.

1-3 jaar – Ballon Media – Prijs: € 18,99

 

Rupsje Nooitgenoeg

doe- en voelboekjes

De wereld van Eric Carle met al zijn kleuren en vormen spreekt tot de verbeelding van veel jonge kinderen. Met dit prachtige voelboek kunnen peutertjes vanaf 18 maanden al kennismaken met deze kleurrijke wereld. Voel de glimmende appel van Rupsje Nooitgenoeg, aai de zachte manen van een leeuw en volg met je vingers de lijnen van de cijfers 1 tot en met 5. In dit prachtige voelboek worden thema’s als dieren, woorden, cijfers, vormen en kleuren geïntroduceerd op zo’n manier dat ze deze jonge doelgroep aanspreken.

Vanaf 18 maanden – Uitgeverij Gottmer – Prijs: € 12,99

 

Verboden te voeren

doe- en voelboekjes

Voer een Yeti geen spaghetti.
Lees en voel gewoon dit boek.
Durf jij de dieren te voeren …?

Een grappig kartonboek op rijm. Kinderen kunnen hun handje door de pagina’s steken en voelen hoe scherp de tanden van de dieren in dit boek zijn.

Vanaf 18 maanden – Uitgeverij Witte Leeuw – Prijs: € 17,99

 

Hallo huis

doe- en voelboekjes

Sammie gaat vandaag buitenspelen en zoekt zijn vriendjes thuis op. Waar wonen ze en wat zijn ze aan het doen? De kleine lezertjes kunnen Sammie helpen door onder de flapjes te kijken. Kunnen ze ook de slapende Bruno wakker kietelen? Een vrolijk derde deel in de Hallo-serie voor peuters van Nicola Slater, auteur van Fijne verjaardag voor jou!.

Vanaf 18 maanden – Uitgeverij Gottmer – Prijs: € 8,99

 

Mijn wereld

doe- en voelboekjes

Ga samen met je peuter op ontdekking in dit leuke zoek- en voelboek! Een kort tekstje spoort je kind aan om de plaat aandachtig te bekijken en erover te praten. Door de eenvoudige zoekopdrachten oefent je peuter zijn observatievermogen. De voelelementen zijn bovendien leuk om aan te raken en maken je kindje vertrouwd met verschillende structuren.

Vanaf 1 jaar – Ballon Media – Prijs: € 10,30

 

Een dag met Sophie

Sophie de Giraf is niet enkel een beroemd bijtspeeltje, maar nu ook een ster in haar eigen voelboekje! Je volgt Sophie tijdens een drukke dag en ontdekt gaandeweg allerlei texturen. Superleuk voor kindjes die een Sophie de Giraf in huis hebben, maar dat is geen vereiste. TIP: dit is niet het enige voelboekje met Sophie in de hoofdrol!

Vanaf 0 jaar – Veltman – Prijs: € 10,99

Lezen, lezen en nog eens lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!