De leukste apps voor kinderen

De kans dat jij jouw smartphone of tablet geregeld moet afgeven aan de kids is groot, want ook voor hen zijn beiden een bron van vermaak. Er zijn zoveel leerrijke en toffe apps op de markt, maar hoe pik jij als ouder er de juiste uit?

Gratis apps

 • De educatieve app van Rompompom werd ontwikkeld in samenwerking met kleuters, leerkrachten en onderwijsdeskundigen. Dit resulteerde in twee spelletjes die perfect aansluiten bij wat kleuters leren op school: woord- en letterherkenning, cijferreeksen combineren en werken met vormen en kleuren.
   
 • Zitten jouw kids ook tekeningen te maken op de aangedampte spiegel in de badkamer of op het autoraam? Dan is deze Steamy Window-app (Android) of Fog Window-app (iPhone) zeker iets voor hen. Even in de microfoon blazen en er komt meteen stoom op je schermpje. Laat het tekenen beginnen!
   
 • Bang in het donker? De Glow Draw! is een tekenapp die gebruik maakt van kleuren die oplichten in het donker. Je kinderen kunnen zelf een tekening maken en die lijkt op te lichten wanneer het licht uitgaat. Ook leuk is het feit dat je dit kunstwerkje kan opslaan op je iPad of kan doorsturen via mail.
   
 • Eentje voor bij regenweer: de Pocket Pond-app. Je krijgt een realistische vijver te zien waarin vissen zwemmen. Je kind kan er zelf waterlelies en libellen aan toevoegen, de vissen eten geven of nieuwe visjes in het water loslaten. Even het water met de vingers aanraken? Dan krijg je meteen rimpels op het water te zien.
   
 • Willen de kids gewoon fun beleven? Dan is deze Ant Smasher een leuke app. Bedoeling is om zoveel mogelijk miertjes te pletten door er met de vinger op te drukken. Al moet je wel opletten dat je geen bijen uitdaagt…
   

Te betalen apps

 • Waar is Wally? Hoe vaak zochten wij niet naar Wally in de leukste boekjes? En nu is er dus een app over het gebrilde ventje met gestreepte trui. Ook hier is het aan de kids om op zoek te gaan naar figuurtjes die verstopt zitten. Je kan dit spel spelen op verschillende niveaus zodat het geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar.
  iPhone – 2,39 euro
  iPad – 3,99 euro

   
 • Een app rond Dolfje Weerwolfje? Dat levert een spannend spel op over het witte weerwolfje. Je moet Dolfje zo hard mogelijk laten rennen door het weerwolvenbos, onderweg moet je manen vangen, zilver ontwijken en zaken verzamelen.
  iPad – 1,59 euro
   
 • Als jij iedere avond massa's moeite moet doen om je kinderen in bed te krijgen, is de Jop gaat slapen-app iets voor jou. Kinderen kunnen Jop de giraf helpen bij zijn vaste bedritueel (opruimen, uitkleden, in bad, afdrogen,…). Ondertussen worden ook nog een aantal vaardigheden getraind (sorteren, herkennen van kleuren, tellen,…)
  iPad – 1,59 euro
   
 • Voor kleine Picasso's is er de 3D Coloring Book for Kids. Bij deze app krijg je kleurplaten te zien die ingekleurd moeten worden. De app voegt zelf schaduwen toe zodat het lijkt alsof je een 3D tekening aan het maken bent. Ben je nog niet helemaal tevreden van je werk? Dan kan je ook nog objecten en animaties toevoegen!
  iPad – 2,39 euro
   
 • Stripfanaten vinden ongetwijfeld ook hun gading in de app-store. Sinds kort zijn De Kiekeboes bijvoorbeeld verkrijgbaar voor iPhone en iPad, maar ook Suske en Wiske laten zich niet kennen. Je kan hun strips – boordevol spanning, avontuur en humor – nu overal lezen.
  iPad – de app op zich is gratis, stripalbums kosten 3,99 euro

Bron: Libelle.be

Partner Content