8x kerstboeken voor peuters en kleuters

Door -
kerstboeken
©GettyImages
Samen met je kind een boekje lezen of naar de prentjes kijken is zo leuk tijdens de koude wintermaanden. Wij zochten alvast de leukste kerstboeken voor peuters en kleuters uit om gezellig samen te lezen.
1 / 8
Kerst bij Muis

Het is bijna kerst. Muis en Beer gaan het thuis gezellig maken:een kerstboom kopen, lichtjes ophangen, een taart bakken en nog veel meer!

€ 14,95 – Shop hier

Luuk en Lotje – Het is Kerst

Het is bijna kerst! Vandaag zetten Luuk en Lotje de kerstboom op en vanavond komen opa en oma op bezoek. Maar waar is de boom?

€ 14,95 – Shop hier

De Kerstdag van Jimmy Bjin

Dit eerste West-Vlaamse kerstverhaal is geschreven door Flip Kowlier! Op de bijhorende cd kun je het ontroerende verhaal in dit sappige dialect beluisteren.

€ 16,95 – Shop hier

Nijntjes kerstboom

Dit stevige kartonboek heeft de vorm van een kerstboom. Als je het boek openvouwt, blijft het als een echte kerstboom overeind staan. Gezellig om samen te lezen en naar de plaatjes te kijken.

€ 6,95 – Shop hier.

Rupsje Nooitgenoeg Kerstmis 123

Zo veel kerstbomen, zo veel sneeuwmannen, zo veel sterren…De kersttijd is een uitstekende periode om te leren tellen! Rupsje Nooitgenoeg helpt mee. Voor de oplettende kindjes is hij op elke pagina te vinden!

€ 8,99 – Shop hier.

Vrolijk kerstfeest, Paultje!

Paultje het konijn woont met zijn ouders, broers en zusjes in een gezellig en warm konijnenhol. Het is enkele dagen voor Kerstmis en hartje winter. Wanneer Paultje ziet dat veel dieren honger hebben en hij zich de kerstgedachte herinnert, besluit hij de zorgvuldig opgebouwde wintervoorraad aan te spreken en onder de hongerige dieren te verdelen. Zijn ouders schrikken uiteraard bij thuiskomst, maar keuren Paultjes optreden toch goed; als ze een beetje minder eten, zullen ze het echt wel redden tot de lente. En op kerstavond hebben de dankbare dieren een grote verrassing voor Paultje en zijn familie.

€ 13,95 – Shop hier.

Kerstmis met Fien en Milo

Fien en Milo zijn ontzettend populair bij kleine kinderen. Het boek Kerstmis met Fien en Milo is een gezellig kerstverhaal over een kerstboom versieren en in de sneeuw spelen. Het verhaal wordt afgewisseld met vragen aan de kinderen. En dat zorgt voor heel wat leuke interacties tijdens het voorlezen. Een absolute must-read om in huis te halen tijdens de kerstperiode!

€ 13,95 – Shop hier. 

Maria krijgt een kindje

Is je kind benieuwd naar het kerstverhaal? Dan is dit boek met ritmische versjes alvast een aanrader om hem te laten kennismaken met het klassieke kerstverhaal. Ook het verhaal zelf is origineel in beeld gebracht met geknutselde figuurtjes. Misschien een leuk idee om na te knutselen met je kind?

€ 14,95 – Shop hier.

Dit vind je vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!