Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty images.

8x kerstboeken voor peuters en kleuters

Samen lekker knus met je kind een boekje lezen of naar de prentjes kijken is zo leuk, zeker tijdens de koude wintermaanden. Wij zochten alvast de tofste kerst- en winterboeken voor peuters en kleuters uit om gezellig samen te lezen.
1

Olivia helpt met kerst

Het is de dag voor kerst. Olivia en de rest van het gezin hebben het ongelooflijk druk!
Inkopen doen, eten maken, kerstboom versieren, tafel dekken, cadeautjes onder de boom en wachten op de Kerstman. Olivia besluit om dat laatste, het lange wachten op de Kerstman, wat draaglijker te maken door haar moeder goed te helpen. Nu ja, goed? Ze bedoelt het in elk geval wel goed!

€ 12,95 – Shop hier

2

Kerst bij Muis

Het is bijna kerst. Muis en Beer gaan het thuis gezellig maken: een kerstboom kopen,
lichtjes ophangen, een taart bakken en nog veel meer!

€ 14,95 – Shop hier

3

Pippi en de dansende kerstboom

Drie kinderen zijn helemaal alleen met kerst. En ze hebben ook geen cadeautjes, en geen lekker eten, en zelfs geen kerstboom. Verdrietig zitten ze in de keuken, als ze ineens een heel raar geluid op de trap horen … Het is Pippi! Op haar paard! En op haar hoofd staat een kerstboom, met lichtjes erin en vlaggetjes en lekkers. Ze heeft ook cadeautjes bij zich, maar eerst moet er gedanst worden. Mét de kerstboom!

€ 12,99 – Shop hier

4

De Kerstdag van Jimmy Bjin

Dit eerste West-Vlaamse kerstverhaal is geschreven door Flip Kowlier! Op de bijhorende cd kun je het ontroerende verhaal in dit sappige dialect beluisteren.

€ 16,95 – Shop hier

5

Het wonderlijke winterboek

Het wonderlijke winterboek is een boek vol heerlijke winterverhalen met mooie illustraties en prenten om voor te lezen aan de allerkleinsten. Van verhalen over Sint en Piet, die soms wel een beetje hulp kunnen gebruiken, tot eentje over een prachtig midwinterfeest, over een kerstman die zijn muts kwijt is, over een onsmakelijk kerstdiner, en over héél veel oliebollen …

€ 16,99 – Shop hier

6

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg

In dit sfeervolle en vrolijke kerstboek met stevige flappen viert Rupsje Nooitgenoeg kerstavond. Maar waar is iedereen in deze stille nacht? Rupsje Nooitgenoeg gaat op zoek: kan hij de poes, muis en hond vinden achter de flapjes? En wie knabbelt er daar aan het huisje van koek? O ja, en waar is de Kerstman eigenlijk?

€ 10,99 – Shop hier

7

Mol viert kerst

Mol heeft al zijn vrienden uitgenodigd voor het kerstfeest. Maar dan gaat er van alles mis. Kan Mol het kerstfeest nog redden? In deze schattige reeks kom je alles te weten over Mol en zijn vriendengroep. Marieke van Hooff en Henk van der Gugten slaan de handen opnieuw in elkaar en creëren een prachtig universum vol kleurrijke personages met een heel hoge aaibaarheidsfactor.

€ 9,99 – Shop hier

8

Kerstmis met Fien en Milo

Fien en Milo zijn ontzettend populair bij kleine kinderen. Het boek Kerstmis met Fien en Milo is een gezellig kerstverhaal over een kerstboom versieren en in de sneeuw spelen. Het verhaal wordt afgewisseld met vragen aan de kinderen. En dat zorgt voor heel wat leuke interacties tijdens het voorlezen. Een absolute must-read om in huis te halen tijdens de kerstperiode!


€ 13,95 – Shop hier

9

Boelies kerstplan

Sinds biggetje Boelie verhuisd is naar het bos, lijkt het wel of de Kerstman hem helemaal is vergeten. Elk jaar opnieuw doet Boelie vreselijk zijn best om de Kerstman feestelijk te verwelkomen, maar elk jaar opnieuw vliegt de Kerstman hem zomaar voorbij. Dan besluit Boelie drastische maatregelen te nemen. Hij bedenkt een heel bijzonder kerstplan waardoor de Kerstman hem wel móét zien. En het werkt! Alleen … wat moet Boelie nu met een kapotte slee, vermiste pakjes en een Kerstman die helemaal van slag is? Eén ding is zeker: het wordt een Kerstmis om nooit te vergeten!

€ 14,95 – Shop hier

Dit vind je vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!