© Getty Images

De leukste kindvriendelijke zomerfestivals

Dag zomer, hello festivals! Wie een babysit vindt, kan zelf nog eens hélemaal uit de bol gaan. Maar er zijn ook heel wat festivals die je samen met je kinderen kan bezoeken. Da’s pret en muziek voor iedereen! We lijsten hieronder de leukste kindvriendelijke festivals op.

Cactusfestival (5 – 7 juli)

Het Cactusfestival is een muziekfestival met een antenne op de wijde muziekwereld, ook voor kinderen. En er is meer dan muziek alleen. In de Oasis geniet jij van relaxen in wuivende hangmatten terwijl je kinderen ravotten op allerlei bijzondere speelinstallaties. Psst, als je stiekem liever gewoon met hen meespeelt, kan dat natuurlijk ook! Of haal je bouwtalent nog eens boven en leef je uit op een oversized meccano, laat je kinderen rondgereden worden door de Sterke Man of ga in therapie bij het Booster’s Treatment Center. Oasis is een plek voor de hele familie. Oh, en de toegang voor kinderen tot 12 jaar is helemaal gratis.

www.cactusfestival.be

Cirque Plus (12 – 14 juli)

Een gratis circusfestival op een unieke groene locatie in hartje BruggeCirque Plus is een circusfeest met massa’s humoracrobatie, emotie, veel sfeer én een gezellig zomerterras.

www.cirqueplus.be

Gentse Feesten (19 – 28 juli)

De Gentse Feesten halen weer de gekste, fijnste en mooiste activiteiten uit de kast voor families met kinderen. Zo is er MiraMiro, een festival aan de Sint-Baafssite dat geliefd is om zijn eigenzinnige mix van straattheater, circus en poëzie. Maar ook Gentopia in het Zuidpark wordt 10 dagen lang omgetoverd een kinderparadijs met dagelijkse shows en attracties.

www.gentsefeesten.stad.gent

Sfinks Mixed (25 – 28 juli)

Sfinks Mixed, een gratis, kindvriendelijk én duurzaam festival. Jihaa! De kleinsten hebben er hun eigen festival in de kidz village. Daar kan je danslessen volgen, muziek maken of rinkelbommen knutselen. En er is zelfs een zwembad.

www.sfinks.be

Dranouter (2 – 4 augustus)

Festival Dranouter is één groot speelparadijs voor de kleinsten. In de namiddag is de Palaca-tent the place to be, maar ook wie buiten op het festivalterein op ontdekkingstocht gaat, botst op kindvriendelijke acts, bizarre fanfares en gekke speeltoestellen. Overnachten kan op de gezinscamping en jonge moeders kunnen terecht in de babybar.

www.festivaldranouter.be

Wonderweekend (15 – 17 augustus)

Wie van wonderen houdt en zich graag met het hele gezin laat betoveren, moet naar Wonderweekend. Hier komen de mooiste kinderboeken tot leven op het WonderBoekenFestival, je geniet er van theater, dans, muziek en alles wat nog geen naam heeft… en de avond eindigt altijd met een magische avondshow.

www.wonderweekend.be

Deep in the Woods (6 – 8 september)

Diep in de bossen tovert Deep in the Woods het vakantiecentrum Massembre om tot een groot kinder- én ouderparadijs. Hier nemen jong en oud deel aan ochtendlijke yogasessies in de frisse openlucht en georganiseerde wandel- en fietstochten om daarna terug op temperatuur te komen in de Finse sauna. Voor cultuurliefhebbers zijn er uiteraard ook heel wat, niet-typische, acts. Je slaapt in bungalows, gehuurde of eigen tenten en er is babysit.

www.deepinthewoods.be

Nog enkele tips voor een zorgeloze tijd

Gehoorbescherming

Zorg voor een speciale hoofdtelefoon (eventueel tweedehands) om de oortjes van je kinderen goed te beschermen.

‘Lost and found’ armbandjes

Doe je kinderen een armbandje om met hun naam en jouw telefoonnummer. Stel dat je hen uit het oog verliest in de drukte, dan kan de persoon die je kindje vindt je meteen opbellen. Je kan  zelf een armbandje maken of er eentje aankopen met een leuke print.

Voldoende eten en drinken

Hoewel je op alle festivals wordt overdonderd door lekker eten en drinken is een voorraad boterhammetjes, fruit, koeken, en vooral water, nooit overbodig. Je kinderen kunnen vast niet altijd wachten op die lange rij of hebben net honger en dorst middenin die leuke show.

Picknickdekentje

Een compact picknickdeken is altijd een goed idee. Dan kan je je altijd eender waar even  neervleien om uit te rusten.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content