Getty Images

De Sint brengt heel wat tweedehandscadeaus dit jaar

In een kwart van schoentjes laat de Sint dit weekend niet alleen nieuwe, maar ook tweedehandscadeaus achter. Vooral klassiekers zoals Lego en Playmobil, maar ook gezelschapspelletjes en elektronica krijgen dankzij de Sint een tweede leven. Heb jij nog mooi speelgoed in de kast waarmee niet meer gespeeld wordt? Dan kan de Sint er vast een ander kindje heel blij mee maken.

Sinterklaasonderzoek

Dit weekend komt de Sint weer op bezoek. Uit een groot Sinterklaasonderzoek van 2dehands blijkt dat de Goedheiligman bij 26,1% van de gezinnen ook tweedehands geschenken brengt.

Top vijf van tweedehands sintgeschenken

1. Gezelschapspelletjes – 20,4%

2. Lego, Playmobil – 19,9%

3. Elektronica (games, smartphone, radiogestuurd speelgoed) – 14,2%

4. Poppen, poppenhuis, poppenkleertjes – 13,9%

5. Buitenspeelgoed (trampoline, schommel, glijbaan) – 13,4%

Goedkoper én duurzamer

Bij de gezinnen waar de Sint ook tweedehandscadeaus brengt, antwoordt 46,3% van de ondervraagden dat het goedkoper is. Volgens 32,7% van de ondervraagden doet de Sint dit omwille van het milieu, en volgens 22,7% ook omdat het duurzamer is. Soms kan de Sint ook niet anders, wanneer hij een origineel geschenk wil brengen dat nieuw niet meer te koop is (19,1%).

Maakten jullie de speelgoedkasten al leeg?

Een kleine helft van de ondervraagden zegt zelf oud speelgoed weg te doen in de periode voor Sinterklaas. Heel vaak doen ze dat om plaats te maken of omdat het oude speelgoed versleten is. 17% van de opruimers doet dit om wat extra geld  te verdienen om later zelf nieuw speelgoed te betalen. Meestal wordt het speelgoed weggegeven, maar 40,7% verkoopt het.

 “Net in deze periode is het een prima idee om je gebruikt speelgoed te verkopen. Wie weet heb jij net dat cadeau in de aanbieding waar de Sint naar op zoek is voor een ander  kindje?

        Aleksandra Vidanovski, woordvoerster van 2dehands

Om een voorbeeld te geven: de afgelopen weken zagen ze bij 2dehands het aantal zoekopdrachten naar Lego meer dan verdubbelen. Een win-win-win lijkt ons: jij hebt plaats vrijgemaakt in de speelgoedkast, extra centen verdiend, en de Sint kan er een ander kind gelukkig mee maken.

Ga jij ook aan het opruimen?

Meer tweedehandstips?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content