Getty Images

DIY: deze Duplo-puzzel maak je makkelijk zelf

De bekende bouwblokken van het type Duplo zijn heerlijk voor je peuter om mee te spelen. Is hij toe aan een nieuwe uitdaging? Gebruik de blokken dan als basis voor je eigen Duplo-puzzel. Het is niet enkel makkelijk om te maken, het zorgt vast voor hilarische taferelen!

Het origineel

Bij de originele Duplo-puzzels is het de bedoeling dat je kindje in eerste instantie de kleuren bij elkaar zoekt. Vervolgens kan hij gaan stapelen. Doet hij dat in de juiste volgorde? Dan komt er een diertje tevoorschijn. Hussel je de blokken door elkaar? Dan kan je kindje ook gekke creaties maken door de poten van de krokodil onder de zebra te plaatsen bijvoorbeeld.

Je eigen Duplo-puzzel

Op de blog I can teach my child ging mama Jenae er creatief mee aan de slag. Ze gebruikte hetzelfde principe: gekleurde Duplo-blokken als basis, maar kleefde er eigen foto’s van de kinderen op. Als je het juiste perspectief en dezelfde proportie behoudt, kan je kindje ook hier urenlang mee puzzelen.

Hou je de kleuren bij elkaar en stapel je de stenen in de juiste volgorde? Dan verschijnt broer of zus. En als je eens gek wilt doen, zet je toch gewoon het hoofd van zus op het lijf van grote broer. Wedden dat dat voor uren spelplezier zorgt en hilarische taferelen?

Wat heb je nodig?

  • (Lego Duplo) bouwblokken
  • dubbelzijdige tape
  • breekmesje
  • foto’s van je kinderen (en mama en papa?)

Hoe ga je te werk?

  • Maak foto’s van je kinderen en eventueel ook van jezelf, oma en opa of vriendjes en vriendinnetjes. Hoe meer je er hebt, hoe leuker het wordt! Het is het makkelijkst om de foto op dezelfde plek te maken en je fototoestel steeds even ver van je onderwerp te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat de personen centraal op je blokken staan en dat de verhoudingen kloppen.
  • Stapel de blokken op elkaar en bevestig reepjes dubbelzijdige tape op elk blokje. Zorg dat de foto, wat afmetingen betreft, precies op je stapel blokjes past.
  • Nu is het tijd om je breekmesje erbij te nemen en de foto tussen de blokjes door te snijden. Opgelet met het mesje als de kindjes in de buurt zijn!

Je eigen Duplo-puzzel is klaar! Stapel de blokjes in de juiste volgorde op elkaar of ga er creatief mee aan de slag.

Veel plezier!

Duplo-puzzel: liever het origineel?

Ben je geen liefhebber van het betere knutselwerk? Dan is het origineel uiteraard ook een aanrader.

LEGO DUPLO Mijn Eerste Leuke Puzzel

Koop ‘m hier.

LEGO DUPLO Dierentrein

Hier te koop.

Nog meer puzzelplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content