©iStock

Driftbuien zijn goed en wel hierom!

Een krijsende peuter in het gangpad van de supermarkt: de nachtmerrie van iedere ouder! We willen allemaal een blij en gehoorzaam kind. Maar zo’n gillende en schoppende dreumes of peuter op de grond, is ook goed! En wel om deze negen redenen.

Je kind slaapt beter

De kans is groot dat je kind beter slaapt dankzij die driftbui overdag. Dankzij een driftbui is je kind alvast wat emoties kwijt die hij vervolgens ’s avonds in bed niet meer hoeft te verwerken.

Je kind ontstrest

Midden in die driftbui lijkt het er misschien helemaal niet op, maar je kind ontspant na een flinke woede-aanval. Tranen bevatten namelijk het stresshormoon cortisol, dus huilen is bijna letterlijk stress loslaten. Nadeel is dat het jou wel een hoop stress oplevert ;).

Je kind leert ervan

Hoogstwaarschijnlijk flipt je kind omdat iets niet mag of iets niet lukt. Het krijsen helpt hem om zijn frustratie te uiten en relaxter te worden, zodat hij weer verder kan.

Je kind heeft ‘nee’ te horen gekregen

Dikke kans dat je kind hysterisch op de grond in de supermarkt ligt omdat je hem een (derde) zak snoep weigerde. Goed gedaan! Als ouder moet je nou eenmaal grenzen aangeven, ook al weet je dat er misschien een emotionele uitbarsting volgt.

Je kind voelt zich veilig bij je

Een driftbui in jouw aanwezigheid is eigenlijk een compliment: je kind voelt zich veilig bij je en heeft je steun nodig bij iets waar hij overstuur van is.

Je kind doet iets dat wij vergeten zijn

Op keihard huilen in het openbaar zul je ons zelden betrappen, want dat is niet echt sociaal geaccepteerd. Terwijl het eigenlijk best goed voor je is om je frustraties of emoties te uiten.

Je kind gaat zich er beter door gedragen

Misschien voel je de ogen van anderen in je rug branden als je kind een woede-aanval heeft en ben je bang dat ze je een slechte mama vinden. Maar door driftbuien gaat je kind zich juist beter gedragen. Het is zijn manier om z’n frustraties te uiten. Daarna wordt hij weer rustig.

Je kind zal het minder snel in het openbaar doen als hij er thuis al een heeft gehad

Een driftbui in huis is ideaal. Laat je kind rustig uithuilen en krijsen. Zo zijn er geen opgekropte emoties meer die kunnen leiden tot woede-aanvallen in de supermarkt of op straat.

Je kinds driftbui is ook goed voor jou

Misschien brengt je kinds driftbui herinneringen naar boven aan hoe er op jou gereageerd werd als je vroeger flipte om iets. Mogelijk werd er destijds niet zo empathisch op jouw gevoel gereageerd. Dan kan het helend werken om het bij je kind anders te doen.

Bron: Oudersvannu.nl

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content