© Getty Images

Een baby én peuter in huis? Deze must-haves maken het wat makkelijker

Ben je zwanger van je tweede, maar loopt er intussen ook al een broertje of zusje rond? Dan kan de komende tijd behoorlijk pittig worden. Wij konden alvast niet zonder deze must-haves met een baby en peuter in huis!

Baby en peuter in huis: must-haves

Duokinderwagen voor baby en peuter

Zit je peuter nog graag in de buggy? Dan is een duokinderwagen geen overbodige luxe. Tegenwoordig heb je heel wat keuze in dit segment. Kies je voor het zitje en de wieg gezellig naast elkaar of vind je het makkelijker achter of boven elkaar? Hier kun je meer lezen over de verschillende mogelijkheden.

Tip: stapt je peuter doorgaans liever, dan is een meerijdplankje dat je aan de buggy of kinderwagen bevestigt handig als hij een beetje moe wordt.

Luiertas voor op je rug

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer: de luierrugzak. Het is niet alleen beter voor je rug – zeker als er spullen voor twee kindjes in zitten -, het is ook gewoon handig. Die nieuwsgierige peuters kunnen soms onverwachte acties ondernemen en dan is snel reageren met een luiertas die je stevig op je rug draagt gewoon makkelijker.

Tip: ook als je je kersverse baby in een draagdoek of -zak op je buik draagt is een luierrugzak praktisch!

Draagzak of -doek

Over dragen gesproken… Had je nog geen draagzak of -doek voor je eerste kindje, dan is dat bij de komst van je tweede wonder een echte aanrader. Je zult vast al wel ondervonden hebben dat je met een peuter in huis vaak handen tekort hebt. Met een kersverse baby in je armen wordt het behoorlijk uitdagend om die nieuwsgierige peuter in toom te houden. En met je kleintje knus op je buik heb je steeds beide handen vrij. Niet enkel makkelijk voor onderweg, maar ook in huis. 

Wipstoeltje

Had je er al eentje op de geboortelijst van je eerste kindje staan? Prima! Voor degenen die bij een eerste zonder konden: aanschaffen! Je zult blij zijn dat je je baby’tje even veilig in de wipper kunt zetten als de peuter weer even jouw onverdeelde aandacht nodig heeft. Tijdens het eten bijvoorbeeld, of als de oudste in bad gaat. 

Babygym of activity center

Terwijl jij je de hele tijd kon bezighouden met je eerste baby, moet de aandacht nu verdeeld worden. We gaven al mee dat een wipstoeltje handig is, maar ook een babygym of activity center is een must-have voor nieuwsgierige kleintjes. 

Badstoeltje

Een baby en een peuter in bad stoppen kan behoorlijk pittig zijn. Gebruikte je voor de eerste een gezellige bademmer, dan is een badzitje een echte aanrader met twee kindjes in huis. Op die manier kunnen de kindjes lekker samen in bad. Het is helaas geen garantie op succes. Twee kindjes tegelijkertijd wassen vraagt een goede voorbereiding, maar zo’n badstoeltje maakt het nét iets eenvoudiger.

Opgelet, laat je baby of peuter nooit zonder toezicht in bad!

White noise app

Het slaaptekort bij een tweede kindje wordt vaak onderschat. In het beste geval slaapt je peuter prima als nummer twee geboren wordt, maar vaak zie je dat zo’n verandering moeilijke nachten met zich meebrengt. Bovendien kan het zijn dat grote broer of zus wakker wordt als de baby huilt ‘s nachts. Een white noise apparaatje of app helpt je baby niet enkel slapen dankzij de rustgevende geluiden, het houdt bovendien het kabaal dat de peuter overdag durft maken wat meer op de achtergrond. Een must-have als je ‘t ons vraagt. 

Bron: todaysparent.com

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content