Getty Images

Een elektrische tandenborstel voor je kleuter: een goed idee?

Gezonde tanden zijn van het allergrootste belang. Helaas is tandenpoetsen meestal niet de meest favoriete bezigheid van je kindje. Heb je al eens een elektrische tandenborstel voor je kleuter geprobeerd?

Een elektrische tandenborstel voor je kind: de voordelen

  • Het is makkelijker: hoe je het nu draait of keert, als je een elektrische tandenborstel gebruikt, moet je zelf nog maar half het werk doen. De borstel beweegt vanzelf, waardoor jij er enkel voor moet zorgen dat je overal in het mondje bent geweest.
  • Je kindje zal het ook leuk vinden: hij voelt zich vast een stuk ‘groter’ nu hij ook een elektrische tandenborstel mag gebruiken, net zoals mama en papa.
  • Een elektrische tandenborstel verwijdert meer tandplak en je komt er ook makkelijker mee op anders moeilijk bereikbare plekken.

Een elektrische tandenborstel: hou hier rekening mee

  • Weet dat je kind pas echt goed z’n tanden kan poetsen als hij ongeveer 7 is. Tot die leeftijd help jij hem of controleer je of hij goed gepoetst heeft. Als ze erg klein zijn, is even napoetsen zeker aan te raden.
  • Leer je kindje om elke tand afzonderlijk te poetsen en zorg ervoor dat ze ook de binnenkant niet vergeten.
  • 2 keer per dag poetsen is de standaard, ook met een elektrische tandenborstel voor je kind.
  • Vervang het borstelkopje van de tandenborstel regelmatig.
  • Op zoek naar een elektrische tandenborstel voor je kind? Zorg ervoor dat hij goed in de hand ligt. Een handgreep met antislip is een plus.

Een elektrische tandenborstel voor je kleuter kopen

Voor peuters en kleuters

Brush Baby Sonic Elektrische tandenborstel

elektrische tandenborstel kleuter tanden poetsen

De borstel heeft 2 aparte kopjes: eentje voor 0-18 maanden en eentje voor 18-36 maanden. De tandenborstel maakt slechts een lichte trilbeweging, aangepast aan het gebit van je kindje. Na 2 minuten is er een lichtsignaal en om de 30 seconden een bewegingssignaal dat aangeeft dat het tijd is om een ander deel van de tanden te poetsen.
Opgelet: je mag geen herlaadbare batterijen in de tandenborstel stoppen.

€ 14,95. Hier te koop.

Brush Baby Wild Ones Elektrische Tandenborstel

elektrische tandenborstel kleuter tanden poetsen

Deze elektrische tandenborstel is licht en dus ideaal voor kleine kinderhandjes. Kies uit 2 verschillende snelheden en laat het knipperend discolichtje je leiden. Opladen doe je met een meegeleverd USB-kabeltje. Na 4 uur laden kun je makkelijk 28 dagen verder als je 2 keer per dag 2 minuten poetst.

€ 34,95. Hier te koop.

Oral-B Kids Best of Pixar Elektrische tandenborstel

elektrische tandenborstel kleuter tanden poetsen

Deze tandenborstel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en heeft extra zachte borstelhaartjes die mild zijn voor het tandvlees van je kleintje. De borstel heeft een ingebouwde timer die aangeeft wanneer je kindje 2 minuten gepoetst heeft.
Tip: Gebruik de Disney Magic Timer app van Oral-B. Hiermee kunnen ze virtuele stickers van hun favoriete personage krijgen als ze 2 minuten poetsen.

€ 22,70. Hier te koop.

Philips Sonicare for Kids

elektrische tandenborstel kleuter tanden poetsen

Deze Philips Sonicare for Kids is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en heeft 2 poetsstanden: een lage modus voor de jongere kinderen en een hoge voor de oudere kids.
Tip: synchroniseer je tandenborstel met de app die je laat zien wat een goede poetsroutine is. Hiermee kun je beloningen verdienen.

€ 39,99. Hier te koop.

Bron: Oral-B, Brush Baby

Alles over tanden poetsen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content