Gezond?

We beweren niet dat ijs heel gezond is, is maar ijs is zeker niet ongezond.De basis is wel vrij gezond: melk en eieren, ingrediënten vol belangrijke bouwstoffen zoals calcium en eiwitten. Daarnaast zit er in fruitijsjes vaak vitamine c. Zelfs chocolade ijsjes bevatten gezonde anti-oxidanten die ervoor zorgen dat je lichaam herstelt na schade. Er zitten dus heel wat gezonde bouwstoffen in ijs. Helaas zitten er ook heel wat suikers in ijs.

Dikmaker?

Cornetto’s en Magnums bevatten de meeste calorieën. (172 kcal en 260 kcal) Schepijs bevat zo’n 110 kcal per bolletje. Een waterijsje is dan een betere optie. Een raketje bevat slechts 45 kcal. Een bolletje yoghurtijs of de nieuwe trend frozen yoghurt kunnen ook niet veel kwaad maar toch lekker verfrissen. In yoghurtijs zitten zo’n 140 kcal.

DIY

Niets smaakt zo lekker als een zelfgemaakt ijsje. Het goede nieuws is dat deze verfrissende lekkernij er niet alleen heel vrolijk uit ziet, maar bovendien ook gezond is! Je kunt naar hartenlust experimenteren met verschillende fruitsoorten. Doe aardbeien, watermeloen, citroen, bosbessen of perzik in de blender en maak er een glad papje van. Vries deze in speciale ijsvormpjes in. Meng het papje eventueel met sinaasappelsap, andere vruchtensappen of kokoswater. Een paar uurtjes geduld en dan zonder schuldgevoelens genieten.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!