Getty Images

Eetbare verf: schilderplezier voor de allerkleinsten

Heb je een baby of peuter rondlopen in huis? Dan denk je waarschijnlijk dat verven nog niet tot het speelpakket behoort. Toch kunnen ze hun artistiek ei al vroeger kwijt dan je denkt. Met deze eetbare verf en marshmallows bijvoorbeeld!

Prikkels voor de zintuigen van je baby

Stempelen en schilderen met marshmallows en eetbare verf is leuk, uitdagend en een mooi voorbeeld van zintuigelijk spelen voor je baby. Hij ontdekt nieuwe kleuren, mengen en texturen in een veilige omgeving.

Alles in de mond?

Met eetbare verf bedoelen we niét dat je kindje de verf smakelijk mag oplepelen. Eetbare verf impliceert dat er enkel natuurlijke ingrediënten aanwezig zijn en geen giftige stoffen. De verf bestaat uit voedingsmiddelen en zal normaal verteerd worden, mocht je kindje beslissen eens te proeven. Maar er een feestmaal van maken, dat is natuurlijk niet aan de orde.

Extra tip:

Is je baby of peuter in zijn extreem orale fase waarbij hij werkelijk alles met de mond verkent? Dan raden we toch aan nog een klein beetje te wachten met dit spel. Want van verven zal er dan hoogstwaarschijnlijk niet veel in huis komen.

eetbare verf
hellowonderful.co

Eetbare verf: wat heb je nodig?

Per kleur gebruik je:

  • 1/4 bloem
  • 1/4 water
  • 2 eetlepels voedingskleurstof

Meng alles samen en je verf is klaar! Vind je de verf nog iets te dik? Voeg dan nog wat water toe.

Grote marshmallows (Haribo BBQ marshmallows, bijvoorbeeld) zijn de penselen van dienst. Deze liggen perfect in het vuistje en zijn zacht en sponzig. Leuk om aan te voelen en verf mee te ontdekken. Gebruik zeker geen kleine marshmallows die ze in een keertje kunnen inslikken en blijf hoe dan ook altijd bij je peutertje tijdens deze verfactiviteit.

Schilderen kun je uiteraard ook met de vingers! Vooral baby’s houden ervan alles goed open te smeren en de textuur aan hun handjes te voelen.

Aan de slag!

eetbare verf
hellowonderful.co

Wil je dat het papier niet opkrult, of dat de verf niet uitloopt? Gebruik dan aquarelpapier voor een mooier resultaat. Plak een stuk papier vast op een vlakke ondergrond. Geef je baby 1 kleurtje per keer om te ontdekken en enkele marshmallows. Toon hoe je met een marshmallow stempelt. Waarschijnlijk wil je baby snel op ontdekking, de verf aanraken en voelen. Je kunt dus ook de marshmallows achterwege laten en vingerverven. Doe dan een paar druppels verf op het papier en moedig je kindje aan om te verven met zijn vingers.

Veel plezier met je kleine Picasso!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content