Etenstijd voor je peuter: dankzij deze eetstoel-hack heb je alles bij de hand

Door -
eetstoel hack
©CelineWerner
Soms kom je op het internet of via social media tips tegen waarvan je denkt: deze is te goed om niet te delen! Zoals deze eetstoel-hack bijvoorbeeld. Wist je dat de Ikea Trofast-bak zomaar onderaan je Stokke Tripp Trapp-stoel past? Ideaal om spulletjes die je nodig hebt rond etenstijd in op te bergen!

Een succesvol duo bij etenstijd

Etenstijd met een peuter of kleuter kan gerust een uitdaging vormen. Je hebt dus best wat praktische spulletjes bij de hand. Wat is er handiger dan ze op een eenvoudige en propere manier op te bergen onderin de eetstoel van je kleine schat? Met de Tripp Trapp-stoel en de Ikea Trofast-bak creëer je in een wip een superpraktische oplossing.

Op Pinterest zagen we de combinatie voorbijkomen en we vroegen ons meteen af waarom we dit niet eerder hadden ontdekt. De plastic bak schuif je namelijk makkelijk tussen de gleuven van de Tripp Trapp-poten. Het ideale opbergbakje!

De voordelen? Het isbudgetvriendelijk en verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en met deksel.

Kortom: een supersimpele truc die het leven van vele ouders met kleine kinderen een stuk makkelijker maakt. Lees maar:

Eten en knoeien

Is het tijd om te eten? Dan heb je met een klein kindje in huis wat meer nodig dan een bord en bestek. De eetstoel-hack komt hier goed van pas! Zo’n Trofast-bak onderaan je meegroeistoel is namelijk ideaal om slabbetjes in op te bergen, maar ook (wasbare) snoetenpoetsers om snel de mond en handjes van je kapoen proper te maken. De bak kun je afsluiten met een deksel, dus je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele kruimels of etensresten die naar beneden dwarrelen.

Tip: in een hogere bak kun je uiteraard ook bordjes, bestek en drinkbekers kwijt. Of een handige placemat bijvoorbeeld.

Vertier aan de tafel

Soms ben je net nog wat aan het afwerken in de keuken of wil je gewoon de tijd aan tafel met het gezin wat rekken. Dan komen kleine speelgoedjes of kleurtjes goed van pas. In de Trofast-bak stop je wat speeltjes die je kapoen leuk vindt, zodat je ze snel bij de hand hebt als hij even niet tevreden is aan tafel. Ze zijn proper opgeborgen en liggen niet in het zicht of in de weg op je (keuken)tafel.

Bron: skonahem.se, Pinterest

NOG MEER INTERESSANTE OUDER HACKS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here