Etherische oliën die deze herfst niet in je huisapotheek mogen ontbreken

©Istock
De herfst brengt vaak heel wat kwaaltjes met zich mee. Aromatherapie kan dan een uitstekende bondgenoot zijn voor het hele gezin. Wij hebben vier etherische oliën uitgezocht die zeker niet in je huisapotheek mogen ontbreken.

4x etherische oliën te gebruiken in de herfst

Oranjebloesem (Neroli)

Is je kind een beetje gespannen of angstig na een dag op school? De etherische olie oranjebloesem helpt ontspannen, verzacht de onrust en zorgen en laat je kind gemakkelijker in slaap vallen. Neroli is bovendien perfect om seizoensgebonden dipjes tegen te gaan.

Eucalyptus Radiata

De etherische olie van eucalyptus radiata heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en vergemakkelijkt de ademhaling. Ze bevordert de natuurlijke weerstand en werkt luchtzuiverend.

Citroen

Citroen is een belangrijke etherische olie, omdat hij zoveel positieve eigenschappen heeft. Het is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid. Maar citroenolie beschermt het lichaam ook tegen alle mogelijke infecties.

Tea Tree

Met haar anti-bacteriële en anti-virale voordelen is deze olie goed tegen griep, verkoudheid en geeft het verlichting bij slijmvliesontsteking en sinusitis.  Maar dat is niet alles! Het stimuleert het immuunsysteem en helpt de koorts verlagen.

Voorzorgsmaatregelen

  • Gebruik nooit essentiële olie bij kinderen jonger dan 3 maanden.
  • Vraag steeds raad aan je arts of apotheker voordat je met aromatherapie start bij kinderen jonger dan 3 jaar.
  • Test op allergische reacties door een klein beetje (verdunde) olie in te masseren op de elleboog. Wacht 24 uur voordat je het op de rest van het lichaam gebruikt.
  • Volg zorgvuldig de aanbevolen dosering.
  • Verkies een korte behandeling. Duren de symptomen langer dan 2 dagen, raadpleeg dan een arts.
  • Houd je kind gedurende 12u uit de zon als je essentiële olie gebruikt hebt.
  • Bij kinderen gaat de voorkeur naar aromatherapie door massage of verspreiding in de lucht. Inslikken of inademen moet vermeden worden tenzij op medisch advies.
  • Bewaar, net als met medicatie, essentiële olie buiten bereik van kinderen. Het is niet omdat ze natuurlijk zijn dat ze onschuldig zijn.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here